torsdag den 25. april 2013

Endelig er indgrebet på vej!

For 10 dage siden beskrev jeg regeringens dilemma i lockouten. I dag kan vi på Folketings-TV følge med i det politiske drilleri som oppositionen, anført af Venstre, foretager i forhold til diskussionen om de 300 millioner som affødes af udfasningen af seniorordningerne for lærerne.

Det er så morsomt at se det drilleri som foregår, for det er først efter Folketingets Formand beder om at få dette stoppet at en ordfører fik lov til at gå ned. Da SFs ordfører, Pernille Vigsø Bagge, har talt FORTSÆTTER man ovenikøbet på præcis samme måde, selv efter Folketingets Formand, har fortalt, at sagen ER uddebateret.

Det er manglende respekt for folkestyret at man harcelerer efter at have fået at vide finansieringen kommer ved finanslovsforhandlingerne, og sjovt nok er Venstres folk særdeles dygtige til at belære andre når DE sidder ved magten.

Det gør det i hvert fald mindre serøst at følge folketingsdebatterne....

God weekend. :-)

mandag den 15. april 2013

Regeringens dilemma i lockouten

Regeringen må gøre op med sig selv hvad den vil. Lockouten er begyndt at tære på familielivet. Børnene VIL i skole. Forældrene tærer på restferien, og lærerne og KL kommer ikke til forhandlingsbordet. Man fristes også til at sige "hvorfor skulle de?" når det viser sig, at kommunerne sparer millioner HVER ENESTE DAG på konflikten.

Regeringen talte om den danske model, og man ikke ville gribe ind. Nu ved de godt, at de vil blive beskyldt for endnu et løftebrud, og derfor SKAL de være sikre på meningsmålingerne taler deres sag før de TØR gribe ind. Catch-22.

Nu skal der tales vækstpakke, for situationen er kritisk for de unge mennesker som nu risikerer ikke at kunne gå op til Folkeskolens Afgangsprøve.

Udenomssnak og passivitet. Få dog partnerne i lærerkonflikten til at mødes, og tving dem til at komme i gang med forhandlinger i stedet for bare at se på, og tale om alt andet end det der netop nu bekymrer hver eneste husstand her i landet.

tirsdag den 9. april 2013

Den hævede kriminelle lavalder

Knap er blækket blevet tørt på den hævede kriminelle lavalder, som under den nye regering, er tilbage på 15 før man igen kan læse om unge mennesker der nu begår kriminalitet ustraffet. Præcis som jeg på den private blog beskrev det interessante program Vilde piger på TV2, så er det tankevækkende, at landets justitsminister, socialdemokraten Morten Bødskov, taler om alternative strategier og øget indsats, men at effekten er den præcis modsatte af det ønskede.

Der står, som bekendt "Med Lov Skal Land Bygges" foran byretsbygningen i København, men for visse personer er det FØRST når straffen udmøntes, at det går op for dem, at det er ALVOR. Vi kunne alle ønske det forholdt sig anderledes. Vi kunne drømme om en utopi hvor et 'fy-fy' hjalp. Det gør det hos unge som har fået en fornuftig opdragelse hvor de har fået at vide hvad konsekvensen er ved ulovligheder. Det gør det når forklaringerne er klare og ærlige. Når forældrene blandt andet også bakker op om de sanktioner skolen indfører - frem for direkte at modarbejde pædagogernes forsøg på at korrigere en dårlig adfærd.

Alle taler mobning, og alle taler om at inddrage børnene i beslutningerne, men det nytter ganske enkelt ikke noget hvis samfundet gradvist omdannes til ligegyldighed over for den dårlige adfærd. Vi MÅ og SKAL åbenbart have en lavere kriminel lavalder for at modvirke den tendens som også VKO advarede imod.

Jeg ville ønske det forholdt sig anderledes. Jeg ville ønske andre forældre var mindst lige så pro-aktive i forhold til at lære sine børn gode manerer. Men samtidig må jeg blankt erkende, at der åbenbart ER forældre som gerne bringer børn til verden, men som senere i livet svigter den adfærdskorrigerende del af opdragelsen. Hvis de gad BRUGE TID sammen med deres unger frem for at 'købe' dem med en ny Playstation eller Xbox, kunne sagerne undgås, og vi kunne spare rigtig mange penge på den udøvende og dømmende magt (politiet og domstolene).

Vi hører alle om hvordan vi betaler det over skatten. Men hvad værre er, er faktisk at de eneste som får gavn af denne manglende opdragelse også er advokaterne, for de har jo en naturlig interesse i flere klienter. Flere juridiske spidsfindigheder, så de kan forsvare deres klienter med yderligere udgifter for politiet til følge, fordi efterforskningen skal være endnu grundigere før man vover gå i retten.

Faste læsere vil erindre jeg tidligere har beskrevet den harme jeg oplevede da jeg for en del år siden fik stjålet vores Toyota Corolla DX Sedan. En ung mand fra Vemmelev nåede efter vores bil blev stjålet at blive involveret i en snes andre kriminelle forhold før anklageren i Slagelse måtte fortælle sine kolleger, at denne person SKULLE tilbageholdes næste gang, for SÅ skulle han foran en dommer. 'Løsladt efter endt afhøring' ender således i yderligere kriminalitet når tykhovedede personer ikke forstår alvoren første gang!

Der må konsekvens til når nogle personer ikke forstår en henstilling, og at det derved også rammer hårdere i en tidligere alder må være en del af prisen vi må betale for det SVIGT vi oplever. Så er det på tide, at alle tager det fornødne ansvar ved at opdrage deres børn ordentligt og fornuftigt så vi undgår den slags sager. Men retsfølelsen forsvinder når der igen kan spekuleres i den kriminelle lavalder ved at lade unge mennesker begå kriminalitet, og det er med til at styrke bandernes indflydelse - hvilket BURDE være tydeligt for enhver...

fredag den 5. april 2013

DR Debatten torsdag om fagforeningernes rolle i samfundet

Når jeg hører fhv. finansminister Claus Hjorth Frederiksen tale om lokale lønpuljer er jeg ved at få kvalme. For faktum er nemlig at skulle selvsamme Claus Hjorth have løn efter sit fremmøde og sin deltagelse på talerstolen i Folketinget, så skulle han nok ud og finde sig et nyt job...

Når Venstre så gerne vil diskutere frit valg om offentlige ydelser, som også kom ind i debatten nu hvor der er en lockout-situation som plager og netop var grundlaget for dette afsnit af DR Debatten, så kunne man da passende spørge:
Vil Venstre, når de får regeringsmagten tage det ansvar at fjerne den lovpligtige licens? Hvis der skal være frit valg, så må vi starte et sted, og det nemmeste sted at starte er at gøre DR reklamefinansieret, og fjerne licensdelen til TV2 som også er delvis licensfinansieret.

Faktum er nemlig, at skal vi have FRI konkurrence skal der startes et sted, og den fhv finansminister fik total fribillet om spørgsmålet. Når TV2 MÅ vise reklamer og få licenspenge mens DR ikke må vise reklamer men dog er mere licensfinansieret, så skal der lukkes helt op for konkurrencen.

Så skal der nok blive travlt ved håndvasken, og spørgsmålet måtte vel næppe stilles da alle spørgsmål nærmest skal gives på forhånd så politikerne kan forberede sig. Det ses jo i andre programmer når politikere skal på skærmen. Ved de ikke selv hvad de mener?

God weekend til alle. :-)

mandag den 1. april 2013

Lad os få gang i hjulene igen!

Alle taler krise. Politikerne vil gerne have os 'godt ud af krusen', gør alt for at få os 'bedst muligt ud af krisen' etc. Det eneste vi mangler at se er HANDLING. I en tid hvor vi betaler millioner i understøttelse lader vi mennesker VENTE på vi får gang i hjulene igen. "Det skal nok komme" lyder løftet. For de arbejdsløse betaler løfter bare ikke regningerne.

Derfor bør der sættes handling bag de fine ord.

Vi skal have gang i hjulene for at kunne få gang i økonomien igen. Hvis vi venter kommer der måske et globalt opsving, og så er vi stadig i gang med at overveje hvordan vi skal få gang i disse berømte hjul.

Ingen debat om mulighederne for at justere uden at nævne EU's konvergenskrav. Det er nærmest den hellige gral at vi skal overholde konvergenskravene. Hvad alle dog glemmer er, at når de store lande ikke overholder de samme krav, så er der kun mindre straf. Vi vil jo så nødig have, at lande bliver straffet. Alt imens vi kigger på mens Cypern har sin hidtil største krise til dato...

Lugter du også lunten?

Der er nogen der LYVER for os, og det er en temmelig sørgelig situation vi befinder os i. Ikke alene økonomisk, men sandelig også på det personlige plan, for statistikkerne taler om MENNESKER - mennesker af kød og blod.

Det bliver spændende at se OM der kommer initiativer før Folketinget starter sommerferien. Jeg tvivler, men håber jeg kommer til at tage fejl. Det er på høje tid politikerne begynder at tænke på den store sammenhæng og kommer i gang med det store overblik og VÆLGER at justere på de knapper vi kan, for ingen kan være tjent med passive løfter i den nuværende situation.