mandag den 26. maj 2014

Europaparlamentsvalget - det endelige resultat

Fintællingen pågår endnu, så det endelige resultat i Europaparlamentsvalget må lige vente et øjeblik.

Dog er det indtil videre ret tydeligt, at:
  • Dansk Folkeparti får 4 mandater ud af 13 i EU-parlamentet
  • Socialdemokratiet får 3 mandater
  • Venstre får 2 mandater
  • De Radikale får 1 mandat
  • De Konservative får 1 mandat
  • SF får 1 mandat
  • Folkebevægelsen mod EU får 1 mandat
  • Liberal Alliance fik ved 2. deltagelse ikke nok stemmer til deres første mandat

Fortsat god dag. :-)

fredag den 23. maj 2014

Nu nærmer EU-parlamentsvalget sig...

Søndag skal vi vælger 13 kandidater til EU-parlamentet, og tage stilling til den europæiske patentdomstol.

Vi har mange veltalende kandidater. Faktisk stiller hele 100 personer op som kandidater til disse 13 pladser. Så stensikkert er det, at 87% af kandidaterne bliver skuffede.

Ingen kan være i tvivl om, at valget søndag også bruges som ventil for de øvrige frustrationer med den nye regering - hvilket jeg også har været inde på tidligere her på bloggen.

Uanset hvad DU stemmer, ønsker jeg alle bloggens læsere en rigtig god weekend, og en rigtig god valgdag søndag.

torsdag den 15. maj 2014

De gamle dyder...

De gamle dyder som rettidig omhu, respekten for skatteborgernes penge, troværdighed og anstændighed er forsvundet. Når magten erobres, forsvinder elementerne ganske stille og roligt.

Der indtræder tydeligvis en tro på evnen til at 'kunne gå på vandet'...

I hvert fald hos Lars Løkke Rasmussen, som gradvis afsløres i ikke helt at have styr på proportionerne. Det handler ikke kun om 8 par boxershorts, men ganske enkelt hvordan bilag administreres, og hvornår inderkredsen bør sige nej.

Det er nemlig endnu værre end, at Lars Løkke forsøgte at få godkendt store bilag. Inderkredsen burde have sagt fra, og det er dén pointe mange kommentatorer glemmer når de 'alene' rister partiformanden for Venstre...

Repræsentationskontoen kan nemlig sagtens være endnu større hos direktører for kreative firmaer. Det skal man ikke have læst ret mange bøger for at vide. :-)

Men velkendt er det, at hvis man alene omgiver sig med ja-mennesker, som aldrig siger fra, så ender man med det fænomen, at "går den, så går den." Respekten for skatteborgernes penge flyver ud af vinduet, og er den respekt først væk, så er det en lang og sej kamp, at komme tilbage til et normalt niveau...

mandag den 12. maj 2014

Helle Thorning Schmidts egne ord i juni 2010

Jeg fandt forleden et gammelt nummer af Socialdemokraten frem. Det var fra juni 2010, og statsminister Helle Thorning Schmidts leder var tydelig før valget i september 2011. Hun skrev:

Vi ønsker ikke at tørre regning af på de ældre, efterlønnere, sygehusene, skolerne og børnehaverne. Vi ønsker 'En Fair Løsning'. Vi skal arbejde os ud af krisen.
...
Vi kan enten få en løsning med nedskæringer og skattelettelser til de absolut rigeste, eller vi kan få 'En Fair Løsning'. Vi socialdemokrater vælger uden tøven det sidste.


De ord står i skærende kontrast til regeringens gennemførte reformer.

Det handler ikke om raketvidenskab. Enten ville man nedskæringer, eller også ville man "arbejde os ud af krisen", og det beskyldte Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og de Radikale blå blok for kun at overveje det første - nedskæringerne... Da rød stue så kom til gjorde man PRÆCIS som man kan citere dem for, at de ville det modsatte.

Man VIL gerne frigøre sig fra ord som "løftebrud" og "skuffede vælgere", og selv her et par uger før et parlamentsvalg taler alle udenom når meningsmålingerne taler deres tydelige sprog.

Hvis du gætter på der kommer flere citater hvis jeg finder flere af de gamle blade frem fra gemmerne, gætter du ikke helt forkert... :-)