lørdag den 24. januar 2015

Hjælper grænsebomme?

"Genindfør grænsekontrollen" lyder et opråb en del DF-tilhængere deler på de sociale medier. Det vil sikkert have en lille effekt, men er langt fra den mest effektive metode til sikring af vore grænser.

Martin Henriksen i interview på TV2 News
Spøgefuldt betragtet, kunne man jo anbefale Martin Henriksen som chef for Sæd-grænsen, og Pia Kjærsgaard ved Kruså. Så kan de ved selvsyn få syn for sagen, og så kan DFUs folk vikariere efterhånden som en af de to bliver trætte af opgaven... :-)

Eksperter har allerede foreslået nummerplade-scanning som kan identificere mønstre, og andre har ligeledes sagt at stikprøvekontrol fungerer langt bedre end faste kontrolpunkter.

Det sidste er især gældende i en tid hvor firehjulstrækkere er blevet hvermandseje, for man behøver ikke lede ret længe i geografibøgerne før det viser sig, at landet både har en stor kystlinje, men også en meget bred grænseflade med vore tyske brødrefolk.

Nu er der, som bekendt, ikke ret meget at gøre over for dumhed - den kamp kæmper selv guderne forgæves, som det gamle mundheld hedder. Hvorfor tror vi, at vi skulle have større succes?

Lad det være sagt med det samme: jeg forstår godt UTRYGHEDEN. Men når folk er utrygge, bør man lytte til eksperterne frem for, at gentage de samme fordomme, som ikke virker. Det burde være elementært i et demokratisk samfund.

fredag den 23. januar 2015

Valgkampen skudt i gang - meninger brydes...

Valgkampen er skudt i gang, og meninger brydes som aldrig før. Ikke at statsministeren har trykket på valgknappen, for det har hun ikke. Men løfterne er begyndt at fyge henover skærmen, og overbudspolitikken vil ingen ende tage.

På den ene side kan DF brokke sig over et skilt på arabisk i en Føtex-butik i Sønderborg, og Venstre vil love håndværkerfradrag med tilbagevirkende kraft. Regeringen lover stramninger på retsområdet, efter det blev afsløret, at indrejseforbud ikke respekteres af kriminelle, som trodser disse forbud.

Jo, der er skam rigeligt at tage stilling til. Men det er altsammen små brikker i et kæmpe puslespil.

Et puslespil, hvor populisme har taget overhånd, og hvor der ikke er ret mange, der reelt har taget stilling til hvad der reelt skal ske med samfundet efter et valg. Der er ingen håndgribelig oversigt - og det er egentlig politikernes egen skyld.

For forligskredsenes brede forlig har skabt en situation hvor de hellige køer fortsat handler om enten at rulle tilbage, øge eller mindske nogle forlig, som er bundet op på så brede aftaler, at meget bliver uigennemskueligt, medmindre altså, at man bruger adskillige timer på at danne sig et overblik...

God weekend til alle bloggens læsere. :-)

søndag den 11. januar 2015

Dansk Folkeparti dummer sig - igen, igen...

Som man kan læse i artiklen på TV2 Nyhederne med titlen "Dansk Folkeparti fjerner opslag om Muhammed-tegninger" [ref: http://nyhederne.tv2.dk/2015-01-11-dansk-folkeparti-fjerner-opslag-om-muhammed-tegninger], så henviser man godt nok til, 'at det kun var en vits'...

Hvor er respekten for de folk som kommer hertil? Med den ene hånd siger vi, at "Danmark er for dem der vil og kan" - og med den anden skal alle, næsten på forhånd, mistænkes for at være halv-kriminelle, smådovne eller spekulanter?

Er det VIRKELIG sådan et samfund vi vil have?

Endnu vigtigere, så kan man spørge sig selv, om ikke humor kan være en smule mere nobel i sin grundtone end den slags der netop florerede på Facebook indtil man valgte at slette det oprindelige indlæg?

Jeg græmmes over det lave niveau vi har her i landet. Folk deler hvad som helst på Facebook, og har tydeligvis ingen sats for rigtigt eller forkert når først autopiloten er slået til efter terroren ramte i Paris i den forløbne uge. Hvis folk havde tænkt rationelt, havde de forholdt sig til nogle konkrete fjolser som udførte en kriminel handling med en speciel ideologi vi finder afskyelig. Men at skære alle over en kam, synes at være, at skyde gråspurve med kanoner.

Fortsat god dag til alle.

fredag den 9. januar 2015

Man slår ikke politisk plat på terror

Der er kommet mange divergerende udmeldinger efter terrorangrebet på det franske satiremagasin, Charlie Hebdo, i Paris forleden. Påstande om hvad man BØR eller IKKE BØR gøre, altsammen fordi sindene er i bevægelse, og folk vil opnå nogle bestemte mål.

Reaktionerne er ikke altid rationelle. Faktisk er nogle af dem ligefrem vanvittige.

For eksempel kritikken af Politikens hus, fordi de undskyldte tegningerne. Koncernen har levet med trusler gennem 9 år. Sikkerheden for medarbejderne er vigtig, og hvem vil kunne sige sig fri for ikke at tage dette med når dette lige er sket, kun godt 1000 km fra København?

Omvendt er der også folk der taler grænsekontrol. Det gjaldt både Dansk Folkeparti og det franske Front National. Hvordan man vil kontrollere et så stort geografisk område som hele Europa er nok noget som kræver en del forberedelse. Og samtidig skal der vurderes en cost-benefit. For en grundig grænsekontrol vil også genere familien med campingvognen - også selvom vi for nylig så, at campingvogne nu også bruges til menneskesmugling.

Jeg er, for at sige det mildt, ret træt af når folk slår politisk plat på terror, for deres udtalelser er simpelthen ikke fornuftige. Lad os lige tænke os rigtig grundigt om, og lad os tage de nødvendige forholdsregler for at sikre, at terrorister ikke får succes med den slags angreb.

Altså, for at sige det klart, må vi tænke os om, og søge at reagere rationelt i stedet for bare at reagere pr. automatik længe inden vi har overvejet hvad det her handler om...

God weekend til alle.

onsdag den 7. januar 2015

Fyrværkeri er farligt...

Fyrværkeri er farligt. Mange har opdaget hvor galt det kan gå, når de har fyret krudt af i beruset tilstand. Selv i ædru tilstand har nogle også oplevet ulykker... Hvert år afløses glæden ved et nytår af nyheden om hvor mange uheld der sker hvert eneste år.

Man kan kun gætte hvor mange (eller få) der skyldes skødesløshed. Det er ikke vores opgave at bedømme - men sørgeligt er det i hvert fald.

I år har diskussionen især været fokuseret på ulovligt fyrværkeri, og det er altså sørgeligt, at se hvor mange der tydeligvis ikke har den fornødne respekt for den slags. Det er ikke legetøj.

Konsekvensen for sælgerne, som tjener på andres uvidenhed, bør være klar og tydelig. Det er ikke genstande der er tjent med at komme i ukyndiges hænder.

Hvad er DIN holdning til fyrværkeri? Kommentarfeltet bider ikke. :-)

søndag den 4. januar 2015

Starten på et valgår

Først og fremmest: Godt nytår til alle.

2015 vil på mange måder blive et spændende år, set ud fra et politisk perspektiv.

Mange vil være i tvivl om hvor de skal sætte krydset, og meget er på spil. Lige fra de borgerlige, som føler sig sikre på en sejr, til en rød blok, som mest af alt synes at frygte et nederlag - senest 15/9-2015.

Statsministerens nytårstale er blevet kommenteret på kryds og tværs. Jeg mener hun forpassede den chance jeg talte om, men vigtigst af alt, så traf hun et valg, og det er det som statsministerjobbet også handler om.

At vælge sine kampe med omhu, og så må vi se om det bringer bonus - eller om chancen er forpasset for mange år fremover.

Jeg forventer at få masser at skrive om i den nærmeste fremtid her på bloggen. :-)