onsdag den 25. februar 2015

Misbrug af forskermidler på OUH

Sagen om misbrug af forskermidler på OUH, herunder mangelfuld konteringstekst, refusion af billetter til egen privatkonto, og mange andre skamfulde ting fik politikerne op af stolen.

Endda også Kristian Jensen (V) som øjnede en chance for lidt politiske points. Han kom dog knap så heldigt ud af dette, for hans ønske om, at lægerne skulle refundere disse midler kan jo - hvis man tænker tilbage - også bruges på Venstres egen formand, dengang der blev rejst på første klasse på GGGIs regning.

Så billige scoringsforsøg kan hurtigt blive noget af en boomerang, hvis ikke man tænker sig grundigt om...

søndag den 22. februar 2015

En beskidt valgkamp forude

Man skal ikke have set ret mange politiske nyheder for, at kunne fornemme, at det bliver en meget beskidt valgkamp vi har foran os. Retorikken efter angrebet på Krudttønden og nedskydningen af vagten ved en konfirmation ved synagogen i Krystalgade er blevet barsk.

Folk tror de ved alt om verdenshistorien, og nogle har åbenbart opildnet dem til præcis samme had over for muslimer som der var mod jøderne under 2. verdenskrig. Når man maner til besindighed og god tone, så hældes skældsordene ud over én fordi man formaster sig til at være uenig med folkets parlament.

Jeg NÆGTER at lade tonen blive lige så skinger som den slags mennesker. Jeg respekterer alle, også mine modstandere, og jeg forventer et minimum af civiliseret adfærd, hvis jeg skal tage folk alvorligt.

HVIS retorikken bliver lige så skinger som der lægges op til, så tror jeg faktisk vi får præcis samme reaktion som den 15. september 2011. Det er faktisk regeringens eneste chance for at overleve et valg, for folk er dødtrætte af at høre de sædvanlige udfald mod invandrere, som var så fremherskende under VKO.

Politik burde handle om at tænke rationelt. Det at indtage helikopter-perspektivet burde ikke være uvant, hvis man er vant til at være beslutningstager eller debattør i et civiliseret samfund. Det er eneste måde man kan danne sig et overblik, og forsøge at komme med holdbare løsninger frem for at reagere pr. automatik hver gang en bestemt situation opstår.

Jeg håber tonen bliver bedre end jeg frygter lige p.t.

God søndag til alle. :-)

lørdag den 14. februar 2015

Snart 7 års skriverier...

Den 13. marts er det 7 år siden jeg startede denne blog på Blogger.com efter jeg tidligere hostede bloggen selv på webadressen www.polblog.dk. Lidt over 500 indlæg er det blevet til, og jeg håber alle har fundet noget de kunne bruge. Uanset om du har været enig eller uenig, så håber jeg i hvert fald, at have udfordret status quo i dansk politik for dig.

Når vi her i landet oplever forskellige ting, så er der nogle, der gerne vil forenkle budskaberne helt ud til det nærmest overdrevent banale. Jeg skrev her til aften denne status på min Facebook-væg:

I slutningen af 80'erne blev kinesiske studerende massakreret på den såkaldte himmelske freds plads. Det affødte mit første læserbrev i Newsweek.
I dag er der sket en terrorhandling hvor to fjolser har begået en kujonagtig handling i tilknytning til et debatmøde på Krudttønden på Østerbro. Før sindene kommer i kog, bør politiet først og fremmest få fundet personerne, så de kan komme for en dommer.
Hvis vi henfalder til de samme generaliseringer som militante ekstremister bruger, er vi ikke spor bedre end det vi ønsker at bekæmpe - og det bør ikke ske. Lad livet fortsætte med positiv stemning, for hvorfor skulle terrorister have lov til at ødelægge ens gode humør?

Det er ikke altid nemt at få sit budskab frem, for mange reagerer med de mest åbenlyse, som enten handler om fuld grænsekontrol, større straffe eller mere politi på gaderne. Alle disse patentløsninger kunne være fair nok at diskutere, hvis der var en mening bag, men i de fleste tilfælde er tingene formuleret på et par hurtige sætninger, fordi det åbenbart sælger billetter blandt de unuancerede...

Jeg foretrækker seriøs debat, og derfor håber jeg du også vil følge bloggen de næste syv år.

onsdag den 11. februar 2015

Udkantsdanmark - rager politikerne en høstblomst!

Beklager, men der er ingen vej udenom. Politikerne vil fokusere på det såkaldte "Udkants-Danmark" op til valget.

Mit gæt er, at der vil ske præcis det samme efter et valg, som vi tidligere har set. Nemlig, at det ikke har deres interesse mellem valgene. Men det er meget smart at tale om op til et folketingsvalg.

Det er, for at sige det ligeud, på høje tid, at politikerne sætter handling bag løfterne EFTER et valg, hvis de vil bevare bare en smule troværdighed blandt borgerne.

Uanset om du er til planøkonomi (tanken om statslig realkredit) eller større varehuse i udkantsDanmark, som foreslået af Venstre, så handler dette faktisk om landsbyernes overlevelse. Der er ikke mange chancer for de små samfund længere. Vi ser spøgelsesbyer overalt i landet, og det er bestemt ikke skønt at se på.

Særligt, fordi et af områderne - her tænker jeg på Lolland - vil blive et vækstområde, når først Femern-forbindelsen er en realitet. Jeg har sagt det før, da jeg talte om udvikling eller afvikling i forbindelse med stillingen som lokal egnsudvikler i Vordingborg.

Markedet findes. Der er bare ingen der gider dyrke det, for der er ingen penge i skidtet. Så enkelt kan det siges. Og politikerne kan ikke vende dén udvikling med de metoder de hidtil har brugt, i hvert fald.

Så en spændende debat forude. Jeg håber inderligt jeg tager fejl, og politikerne vil tage emnet alvorligt efter det kommende folketingsvalg...

søndag den 1. februar 2015

Kender du typen?

Jeg delte dette på min Facebook væg, og straks var der en som skulle diskutere.

Hans første kommentar: "HVIS du ikke har råd til de skatter der er forbundet med boligkøb har du enten købt for dyrt eller i bund og grund ikke haft råd til at købe"

Jeg prøvede diplomatisk med denne replik: "Hvis verden bare var så nem...."

Han svarede herefter: "Alt alt alt for mange har gennem tiden gjort NETOP DET. OG det er så skatterne der bla får skylden når det går galt. Et faktum."

Det mener jeg ikke er korrekt, så jeg svarede: "Nej, en påstand! Et fejlagtigt system for vurderinger som har sat boligejere i en uheldig situation, og som simplistiske venstreorienterede ikke fatter en pind af, fordi de hellere vil sidde og være misundelige på boligejere som om de er denne verdens usleste kapitalister. Hvis du derimod kiggede lidt på hvordan lejere i alt for dyre lejeboliger udhuler samfundsøkonomien gennem spekulation i boligsikring, så ville du måske se lidt anderledes på sagen."

Nu var hans svar: "På ingen måde. Har heldigvis ikke samme GRUNDSYN som dig :-)"

Jeg gad slet ikke diskutere videre, for faktaresistens er umulig at kæmpe imod. Sjovt nok er der rigtig mange, som ikke kan tåle, at høre sandheden om boligsikring. Vi er mange der har sat tæring efter næring, og som følgelig bor i en bolig vi kan finansiere UDEN boligsikring. Men der er ganske mange, som ikke kunne drømme om at købe deres bolig. De får nemlig en så attraktiv boligsikring, at de aldrig ville kunne blive boende hvis de enten fik et job og/eller deres partner fik det.

Dét ER endda et faktum. :-)

Ligesom det bestemt ikke er familiernes skyld, at statens vurderingssystem har været fejlbehæftet. Dette har været diskuteret i flere omgange, for kommunerne har hentet grundskyld af beløb som slet ikke matchede de priser folk kunne få for deres boliger ved en bolighandel. Dengang blev det diskuteret om ikke folk kunne få refusion fordi de således havde betalt for meget. Men nej, her gælder retfærdigheden skam slet ikke...

Vi må gentænke vores samfund hvis det skal være retfærdigt, og nu har vi jo i aftes haft landsindsamling mod uretfærdighed, og så er det da tankevækkende, at vi vil straffe dem som selv finansierer deres boliger og lejemål, altimens der gives tilskud til dem som ikke har sat tæring efter næring.

Er det mon et forkert grundsyn? Det mener jeg ikke. Gør du?