fredag den 28. august 2015

Ændrede tal for indbrud

Det er meget positivt, at vi for Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds og Vestsjælland kan notere os en nedgang i antallet af indbrud. Faktisk et fald til et niveau der ligger 9 år tilbage.

I en tid hvor alle taler om indvandreres kriminalitet, grænseoverskridende kriminalitet m.v., så var det ganske rart også at få de GODE historier ud til befolkningen.

Alle elsker sensationer, og i denne tid er det, som bekendt, både Venstre og Dansk Folkeparti, der kæmper om hvem der kan komme med den mest barske retorik om emnet.

Så herfra skal lyde et ønske om en rigtig god weekend til alle bloggens læsere. :-)

søndag den 23. august 2015

Skal ytringsfrihed ikke gælde for muslimer?

Jeg fandt det stærkt bekymrende da jeg så nyheden med titlen Hver anden elev i 8. og 9. klasse: Ytringsfrihed bør ikke gælde muslimer, for hvor kom dén ide lige fra?

Længere nede i artiklen antydes det også, at op imod en trediedel af de unge mennesker heller ikke mener homoseksuelle skal have ytringsfrihed...

Jeg er OVERRASKET over hvor slemt det allerede står til med danske skoleelever. Mens vi andre opdrager vores børn til at være tolerante borgere i et samfund hvor alle skal have lov til at leve som de ønsker, så er der tydeligvis en del mennesker, som har overladt det til medierne, at opdrage deres børn.

Så er de overladt til skræmmekampagner i stil med Dansk Folkepartis påstande om menneskevandringer hvor man nærmest ser tusindvis invadere landet, fordi der flyder med honning og manna... Spøg til side. Men dog med en vis pointe, skulle jeg mene. :-)

Det er yderst vigtigt at statuere, at ytringsfrihed gælder for alle, for ellers er der ikke tale om ytringsfrihed. Lige siden Habeas Corpus og tankerne om magtens tredeling, så er grundlæggende demokratiske principper selve FUNDAMENTET for vores samfund. Den dag vi begynder at erodere dette princip, så kan det hele være fuldkommen ligegyldigt, for så ender det i kaos, diktatur m.v.

Vågn op, og tag debatten med de unge mennesker. Denne nyhed må I altså ikke feje ind under gulvtæppet, for det er vores fremtid, der står på spil, hvis vi lukker øjnene for dette...

PS: der er efterfølgende opstået en diskussion om selve spørgeskemaet, og metoden bag historien. Jeg mener dog stadig debatten bør tages med ens børn, og den pointe synes jeg stadig er vigtig.

Vil Socialdemokraterne være erhvervsvenlige?

Det er tankevækkende hvordan tingene ændrer sig hen over årene. Socialdemokratiet blev grundlagt, fordi man hos arbejderne så et behov for at skabe modspil til erhvervs- og formuevenlige Højre. Her til morgen nævnes det, at Socialdemokraterne nu mener, at et stærkt erhvervsliv er vigtigt.

Det er korrekt, at formuer og vækst starter et sted. Det kræver indtjening at kunne skabe vækst. Det ved alle. Ikke desto mindre, vil det være lidt svært, at sælge for den almindelige arbejdsmand, som ikke har haft nogen timer på en handelsskole...

Ikke desto mindre, kan man godt synes, at arbejderpartiet er blevet en smule elitært. Medlemmerne af folketinget er for det meste akademikere med meget lange uddannelser, og det skorter en smule på erhvervserfaringen på de områder, hvor man mener ens medlemmer befinder sig. Med andre ord er det hele blevet en akademisk øvelse, og det kunne ligne, at man fortsætter projektarbejdet forbi universitetets mure - og følgelig ikke indser, at fejlslagne strategier HAR omkostninger for manden og kvinden på gulvet.

Det er vist på tide, at partierne erkender hvor de hører til, og lever op til disse forventninger. Den seneste nyhed om afstemningen den 3/12-2015 om politisamarbejdet BURDE handle om retsforbeholdet, men kommer til at handle om alt andet, fordi der kun findes to grupper politikere, nemlig enten dem som sluger ALT der kommer fra Bruxelles, eller EU-modstandere. Hvorfor er der ingen sammenhæng mellem befolkningsandelene og politikerne? Alt for mange siger blindt JA i partierne, men det er jo ikke i sync med befolkningen, vel?

God søndag. :-)

onsdag den 12. august 2015

Regeringen gennemfører sin politik

Regeringen gennemfører sin politik. Den ros skal den helt bestemt have. Når Lars Løkke Rasmussen går på skærmen, og annoncerer, at integrationsydelsen gælder alle, så må man jo bare erkende, at manden er konsekvent.

Man kan være enig eller uenig i retningen, men konsekvent er det. Folk får det de beder om.

Det er også derfor blok politikken er så grum. Forlig hen over midten kan sikre både social og økonomisk balance, men ofte ender tingene i "så gør vi det bare selv", når reglerne bliver for store til at give forhandlingerne en ekstra chance...

Vi taler meget om sociale ydelser, satserne mv, men glemmer samtidig, at tænke over, at der gemmer sig mennesker bag tallene.

Kunne vi ikke gøre det bare en smule bedre?