mandag den 28. september 2015

Lidt tanker om undervisning

Jeg fik lige lidt inspiration til at dele et par tanker om undervisning i et videocast, som jeg herved vil dele med jer:




Fortsat god dag til alle. :-)

lørdag den 26. september 2015

Forsvarsminister med parykken i postkassen...

Det kan ikke være specielt sjovt, at være Carl Holst lige nu... Som forsvarsminister er han i kraftig modvind. Først var den særlige rådgiver personlig assistent, som kun varetog kalenderen. Så havde han skrevet læserbreve, så var han i valgkampen, men ikke som aktiv, men igen 'kun' kalendervogter. Jo, jo, forklaringerne står i kø for at blive ændret, efterhånden som pressen graver dybere og dybere.

Og de bliver ved, for de lugter blod. Ganske som rovdyret, der først har fået færten, så er der fuld gas på kedlerne i et forsøg på at finde mere på den tidligere regionsrådsformand - det vi i gamle dage kendte som amtsborgmestre...

Venstre vil så nødig diskutere en ministerrokade lige nu. Det ville være den suverænt hurtigste rokade i lang tid, og dét image vil Lars Løkke helst ikke have siddende på sin regering. Han har rigeligt at tage sig af i forvejen med et støtteparti, som truer med at trække støtten til ham, hvis han vælger et nationalt kompromis på udlændingeområdet.

Sig ikke dansk politik er kedelig. Når der ikke sker det store sørger de såmænd selv for at holde gas på kedlerne ved at forsøge at tale udenom. Det elsker journalisterne, for det giver dem en masse chancer for at efterprøve meldingerne.

Svar ærligt var et gratis råd mange politikere godt kunne have brug for netop nu. :-)

Fortsat god weekend til alle.

fredag den 25. september 2015

Q med landets justitsminister, Søren Pind

Her til aften var det en stor fornøjelse at zappe på skærmen, for pludselig dukkede Q op på DK4 med landets justitsminister, Søren Pind. Han er et menneske med mange facetter, og man kan ikke helt undgå, at bemærke, at der gemmer sig et ganske intelligent menneske bag de nogle gange lidt for smarte bemærkninger, der er kommet fra hans mund.

Så kan man være enten enig eller uenig med manden, men respektere ham for at stå ved sine meninger, f.eks. i forhold til Syrien-situationen. Det må ganske enkelt bare anerkendes. Han har stået bag om politiets beslutninger på en særdeles positiv måde.

Mange andre ministre kunne have fundet på en masse undskyldninger for at tackle situationen på anden vis, og det synes jeg - trods alt - fortjener at blive nævnt midt i en tid hvor mange tror det hele kan løses via nemme one-liners... :-)

God weekend til alle.

søndag den 13. september 2015

Topmøde i aften om indvandrere

TV2 hopper med på bølgen. Indvandrere er oppe i tiden. Nu skal emnet vendes og drejes, og - som jeg skrev om i fredags - kan vi nok forvente, at den indre svinehund nok skal glamme højt.

Mit gæt er, at det ikke kommer til at handle om fakta. Selvom man på DR2 kunne gøre sig bekendt med hvor meget regeringen har svigtet i forhold til at sikre ordentlige forhold via en deltagelse i de forordninger som EU rent faktisk er i gang med, så handler alt om ikke at komme til at få debatten FOR eller IMOD EU.

Og hvad får man?

Netop: en debat for eller imod EU.

Ingen interesserer sig for fakta, såsom hvad Dublin handler om, men alle vil gerne gøre sig til eksperter fordi man engang har hørt noget om krumme agurker og flytninger hver anden uge mellem Bruxelles og Strassbourg...

God fornøjelse med debatten der starter i aften på TV2 kl. 20:55. Det ville være rart om debatten blev positiv og konstruktiv... :-)

fredag den 11. september 2015

Den indre svinehund er sluppet løs...

Da jeg i slutningen af august skrev artiklen "Skal ytringsfrihed ikke gælde for muslimer?" kunne ingen forudse, at vi kort tid efter skulle opleve, at den indre svinehund blev sluppet løs ifm begivenhederne ved den danske grænse.

Det synes som om danskerne på mange måder er mest fornærmede over, at flygtningene giver klart udtryk for, at de hellere vil til Sverige - og samtidig, er der så mange, der henfalder til en retorik, som er til at brække sig over.

Ja, det mener jeg!

Hvor er det dog skræmmende, at folk jeg traditionelt har opfattet som normalt begavede og humanistisk indstillede mennesker, henfalder til den slags. Jeg gider ikke pakke det ind. Det er så usselt, når man tager i betragtning hvor stor velstand vi alle nyder, at man så skal opleve, at folk som selv har levet af offentlig forsørgelse, begynder at svine andre. De er ikke spor bedre, men føler sig tydeligvis højt hævet over andre.

Det er godt nok dobbeltmoral der vil noget!!!

Hvad er det lige, der er gået galt med folks opdragelse? Hvor er 'danskheden' i at ville konkurrere om at være mest barske i forhold til emnet?

Hvorfor ikke vende det hele om, og begynde at tænke over den måde de vestlige lande håndterer invasionerne i lande, som i forvejen er ramt af flere udfordringer? Hvorfor skal det hele kun behandles på overfladen, når enhver med blot en smule fornemmelser for udenrigspolitik for længst kunne have forudset, at der VAR nogle ting der skulle på plads før vi henfaldt til at understøtte USA som verdens politimand?

Se, det er spørgsmål som begynder at kradse lidt i den overflade som udgør en del af problemerne. Det er HÉR vi skal finde løsninger, hvis vi skal forbi overskrifterne i aviser og på tv.

God weekend i nær og fjern :-)

søndag den 6. september 2015

Magtens tredeling

Når man ser Folketingets video om grundloven virker alt ganske fornuftigt her i landet. Du kan selv se videoen herfra: http://www.ft.dk/webTV/Film_Om_Folkestyret/Grundloven.aspx

Når man så til gengæld læser Grundlovens §3 bliver det hele en smule mere interessant. Der står:
§ 3 Den lovgivende magt er hos kongen og folketinget i forening. Den udøvende magt er hos kongen. Den dømmende magt er hos domstolene.

Lovgivende: regenten og folketinget i forening
Udøvende: hos regenten (af Grundlovens §2 følger, at det kan være såvel en kvinde som en mand)
Dømmende: hos domstolene

Man har valgt at tolke det således, at det er REGERINGEN som er udøvende myndighed med kongen/dronningen som øverste 'chef'...

Men hvordan står vi så nu til dags, når de fleste opfatter kongehuset som en kransekagefigur?

Vi har jo set flere situationer hvor Justitsministeriets embedsmænd er blevet bedt om at vurdere f.eks. suverænitetsafgivelse set i forhold til folkeafstemninger, hvor nej-siden gentagne gange har påstået, at der kunne være tale om bestilt politisk arbejde.

Hvorvidt dette er korrekt er IKKE det vi skal diskutere i denne artikel.

Derimod er det interessante hvorfor der i løbet af de seneste 62 år ikke er nogen som har diskuteret hvorvidt §3 bryder med magtens tredeling.

Alt er jo fryd og gammen så længe demokratiet fungerer, men hvad sker der den dag vi får en regering, som ikke har de fælles idealer vi danskere håber på er fremherskende i vores måde at styre landet på?

Jeg håber på seriøs feedback, for jeg er godt nok overrasket over dette ikke er italesat blandt politiske nørder. :-)