mandag den 29. februar 2016

To ministerskift

Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister, og Ulla Tørnæs som ny uddannelses- og forskningsminister er for sidstnævntes vedkommende en driftssikker løsning. Esben havde lidt problemer i forhold til en phd-diskussion, men ønskes da velkommen i Miljø- og Fødevareministeriet.

Det bliver en spændende tid for begge ministerier. Ulla har tidligere været undervisningsminister (fra 27. november 2001 til 18. februar 2005), så det er kendt territorium for hende.

God vind herfra.

lørdag den 27. februar 2016

Hvem bliver den nye miljø- og fødevareminister?

Efter Eva Kjer Hansen i dag meddelte, at hun trækker sig som miljø- og fødevareminister, har statsministeren i dag i en pressemeddelelse meddelt, at han mandag vil gå til H.M. Dronningen for at introducere en ny minister.

Omskæring - en pseudodiskussion

Der er flere der, med varierende mellemrum, gerne vil diskutere omskæring af drengebørn. I USA har man gjort det i årtier ved fødslen, i jødedommen har man gjort dette på 8.-dagen efter barnets fødsel, og jeg er ikke helt bekendt med hvornår muslimer får dette gjort.

fredag den 26. februar 2016

Uroen i blå blok

Man er nødt til at grine en smule over det nærmest tragikomiske i den nuværende situation, hvor #gyllegate tydeligt præger alle nyheder. Lars Løkke Rasmussen har som statsminister startet optrapningen af konflikten da han ville undersøge om regeringen havde flertal. Samme aften blev han lovet, at der var et flertal bag regeringen, og alligevel smuttede han ud af bagdøren.

Først 17 timer efter sit tweet var der pressemøde hvor der blev orienteret om møde kl. 16. Derefter en doorstep hvor partilederne på skift redegjorde for deres holdninger, og nu skulle man så til Marienborg efter vedtagelsen af landbrugspakken.

torsdag den 25. februar 2016

Forskellen mellem skarp og grov

Når vi ser diverse debatprogrammer, så er der en skarp forskel mellem skarp og grov. Den er ikke altid tydelig, for nogle yngre debattører kan godt være engagerede i et omfang som nærmest virker grov, men måske bare er udtryk for emnet er vigtigt for dem.

onsdag den 24. februar 2016

Krisehåndtering for begyndere

Kilde: dr.dk - se fuld kilde nederst
Når man bliver taget med fingrene i kagedåsen - på såkaldt fersk gerning - så er der kun én ting at gøre: Erkend fejlen og kom videre. I gårsdagens samråd var der indtil flere chancer for Eva Kjer Hansen for at korrigere sine tidligere udtalelser.

Da Konservative mandag fejrede 100 års jubilæum var der ingen grænser for hvor kloge flere kommentatorer var omkring at nu skulle Konservative melde klart ud om sine kerneværdier. Smilene var store, og flere gjorde sig morsomme på Konservatives bekostning - indtil samrådet var overstået.

tirsdag den 23. februar 2016

Politisk poker - drama for åben skærm

For et par timer siden skrev jeg disse tweets om den politiske situation. De blev skrevet mens Tirsdagsanalysen rullede over skærmen. Det virkede helt umuligt, og nu pludselig har statsministeren taget den barske næve op af lommen med indkaldelse af de blå partier til en afklaring af, hvorvidt der er tillid til den nuværende regering. Spændende, for at sige det mildt.

Nu bliver det spændende at se hvordan mødet falder ud, men hvis tweetet om en ny konstellation kom til sin udfoldelse, er der en risiko for, at Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan stå fuldkommen alene.

Hvis ikke det er poker med en rigtig dårlig hånd, så ved jeg ikke hvad en dårlig hånd er...

Pyha, bliver spændende at følge. :-)

Eftermiddagens samråd - Eva Kjer Hansen

Efter at have set eftermiddagens samråd med Eva Kjer Hansen stod én ting tydeligt frem. Det kommer til at koste på C's troværdighed, hvis de lader sig spise af med småting. Det er IKKE et alternativ at lade dette passere upåagtet - men beslutningen ligger hos Rasmus Jarlov og den konservative folketingsgruppe.

Nødvendig opstramning af kørekort

Nu er det jo meget nemt for mig at være hellig. Da jeg tog mit erhvervskort var et af kravene max. 2 fejl i en teoriprøve. Der er ikke meget plads til fejl, hvis du kun har 'råd' til 2 fejl i en prøve med 25 billeder.

mandag den 22. februar 2016

Tillykke til de Konservative med de 100 år i dag

Der skal lyde et stort tillykke til Konservative med de 100 år i dag. Der var flere partiledere som kom med forskellige bemærkninger derom. Det kan folk selv se på tv.

fredag den 19. februar 2016

DR på dagsordenen

DR er nu igen på dagsordenen, da næstformand i Dansk Folkeparti, Søren Espersen, er stærkt utilfreds med udtalelser fra Piv Bernth, der faldt i et udenlandsk interview. Nu skal dramaafdelingen på dagsordenen på næste bestyrelsesmøde i DR.

mandag den 15. februar 2016

Nu er der gået vinterferie i #dkpol

Det bliver spændende, at se, om der er gået vinterferie i #dkpol. Det er vel forventeligt, at de ærede medlemmer af Folketinget naturligvis også skal have lov til, at nyde vinterferien. For en politisk blog må det så bare være tid til lige at puste lidt ud, mens man så kan afvente hvad der vil ske i denne politiske agurketid.

Regeringen har så afgjort brug for et lille pusterum. Der er sket meget de seneste uger, og statsministeren har en del udfordringer at tænke over, mens der holdes pause i møderne i folketingssalen.

Nyd vinterferien derude i blogosfæren. :-)

fredag den 12. februar 2016

Sjove debatter - så længe vi diskuterer emnet

Det er næppe ukendt, at jeg nyder gode debatter. Det sker såvel på Twitter som på Google +. Jeg har intet imod en god diskussion, og for min skyld handler det bestemt ikke om, at jeg får ret. Nogle gange kan det være særdeles befriende, at tale med folk, som er uenige med mig. De rigtig gode debatter lærer mig noget nyt.

Det misforstår nogle mennesker.

tirsdag den 9. februar 2016

Spørgetimen nærmest komisk

Jeg er nødt til igen at fremhæve hvor glad jeg er for statsministerens spørgetime. TV2 News sendte den også i dag, og den kunne ligeledes, som altid, ses på Folketingskanalen, kanal 95 for dem med YouSee. :-)

mandag den 8. februar 2016

Debatkulturen her i landet

Det er særdeles interessant at følge debatkulturen her i landet. Når man kigger på debatterne på flere af de sociale medier, vil man lynhurtigt opdage, at der er nogle helt bestemte skældsord som indskydes i debatterne for, at man kan skabe en stemning i fortællingerne. Sympatisører af en endnu skarpere linje over for flygtninge indskyder ordet 'humanistiske' i sætningen, og andre bruger andre ord, som alle har til formål at SKÆRPE debattonen her i landet.

søndag den 7. februar 2016

En engageret statsminister

I denne tid siges der meget grimt om Lars Løkke Rasmussen. Spekulationerne om hans fremtid vil bare ingen ende tage. Dels fodret af kommentatorer, men også af den ubehagelige sandhed, at nogle bare ikke bryder sig om manden. Sådan har vi nok alle haft det med forskellige statsministre gennem livet.

onsdag den 3. februar 2016

Intolerancens grimme ansigt

Det er sørgeligt at se hvorledes intolerancens grimme ansigt har spredt sig her i samfundet. I aftes talte jeg med det jeg troede var en kammerat, og hans ord var, for at sige det pænt, noget af en skuffelse. Hvordan han nogensinde kan være blevet ramt af intolerancens tanker er mig en gåde. Han har i hvert fald brugt dobbelttale for indtil nu at 'skjule' sine egentlige holdninger, og hadets gift spreder sig desværre, så længe vi ikke tager fat på integrationen.

tirsdag den 2. februar 2016

Socialdemokraterne er sure

Man kan på Jyllands Posten online konstatere, at Socialdemokraterne er sure efter Clement Kjersgaard interviewede deres formand, Mette Frederiksen, forleden. I artiklen Socialdemokraterne raser: Er Clement Kjersgaard sprunget ud som politiker? nævnes det, at man nu vil have DRs ledelse på banen i sagen.