mandag den 30. maj 2016

Journalister er ikke mikrofonholdere!

Det er ganske korrekt, at tonen kan blive for hård på sociale medier. Alle er påvirkede af den retorik, politikerne selv bruger i debatter - og det er en proces, som desværre har nået uanede dybder i forhold til tidligere. Senest er der dog opstået en vis forvirring, hvor nogle nu ønsker at gå efter navngivne journalister når de insisterer på svar fra politikerne.

søndag den 29. maj 2016

Anstændighed i dansk lovgivning

I fredagens Arbejderen udkom mit læserbrev, jeg skrev onsdag som reaktion på den oplevelse flere har haft nu hvor de er gået ind til en sommerferie med udsigt til nul forsørgelse på grund af tåbelige regler. Hvis der skal være nogen mening med anstændighed i politik, så må reglerne laves om.

tirsdag den 24. maj 2016

House of Cards - intrigerne er godt skrevet

For dem som allerede er med på House of Cards, kommer dette ikke som nogen overraskelse. Jeg blev dog positivt overrasket, da jeg søndag eftermiddag satte første afsnit af House of Cards på skærmen, efter jeg havde indledt et 30 dages gratis prøveabonnement på Netflix da børnene gerne ville se Madagascar 3 - og vi faktisk også endte med at se animationsfilmen Jensen & Jensen.

fredag den 20. maj 2016

Politik starter med menneskesyn

Det går hurtigt op for én, at politik starter med menneskesyn. Ét er at ville spare på områder hvor der er fråds, noget andet er, at tage fra de fattige for at give til de rige. Den såkaldte omvendte Robin Hood. Netop nu diskuteres boligydelse, som tidligere blev bremset, men nu er aktuel igen, da regeringen barsler med et forslag inden grundlovsdag.

mandag den 16. maj 2016

Boligstøtten - fordele og ulemper

Det er ganske tankevækkende hvor meget boligstøtten kan få sindene i kog. Det er som om denne ydelse er en sikret rettighed, som mange føler nærmest er en menneskeret. Der er mange fordele ved en midlertidig ydelse, men der er bestemt også ulemper, som mange glemmer, at tænke over.

søndag den 15. maj 2016

"Nemt at synes om jer socialister, når I fører borgerlig politik"

Replikken ovenfor kommer fra Kaj Holger, direktøren for Bella i fiktionsserien Krøniken, der rullede over skærmen i aftes. Den kom i forlængelse af den socialdemokratiske regerings ophøjelse til lov af et mæglingsforslag efter strejke. Replikken gør uden tvivl ondt i socialdemokratiske hjerter, for der er en vis pointe bag ordene, selvom det siges i en hyggelig serie om tv-produktion.

tirsdag den 10. maj 2016

Gad vide om Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden også kommer i udbud?

Efter at have læst nyheden om en billetreduktion på 51,15% på Transport- og Bygningsministeriets hjemmesiden i forhold til Bornholmfærgen, er der grundlag for at spørge: hvornår mon trafikken til Tyskland kommer i udbud?

Politisk motiveret dom i Messerschmidts EU-sag?

Det er altid helt fair, at den anklagede kommer til orde, og i Messerschmidts EU-sag, tror jeg, vi er flere, der synes, at den halve million danskere, der stemte på ham ved seneste EU-parlamentsvalg fortjener et ordentligt svar.

søndag den 8. maj 2016

Søren Pape Poulsen i Spørg Direkte på DK4

Billedkilde: konservative.dk
Konservatives formand, Søren Pape Poulsen var i Spørg DirekteDK4 i dag, og han klarede sig faktisk rigtig godt. Han besvarede næsten alle mine spørgsmål, hvilket i sig selv var en fornøjelse.

lørdag den 7. maj 2016

Finansiering af togfonden

Selvom det næppe kan undre nogen, at oliepriserne kan forandre sig, så er der nu udfordringer med finansiering af togfonden. Der er en meget indlysende løsning, men den bliver næppe særligt populær hos regeringen.

fredag den 6. maj 2016

Talentudvikling i dansk politik

Folk der kender mig, ved jeg er interesseret i talentudvikling. En del af dette består også i medietræning.

torsdag den 5. maj 2016

Pernille Skipper - ny politisk ordfører for Enhedslisten

I går traf Enhedslisten et vigtigt valg. De lod Pernille Skipper overtage rollen som politisk ordfører, således at Johanne Schmidt-Nielsen nu træder tilbage til at passe sit 'almindelige' politiske arbejde resten af perioden, og sit ordførerskab inden for ligestilling, integration, indfødsret og asyl.

onsdag den 4. maj 2016

L185 – Slutningen på den grønne omstilling?

Tirsdag sluttede den grønne omstilling med vedtagelsen af L185. Alle partier, undtagen Alternativet, stemte for lovforslaget som skulle standse tilskuddet til solcellerne, under påskud af, at ordningen var blevet for dyr.