mandag den 17. april 2017

Tyrkiet vil blæse på EU

Vi taler med vidt forskellige udgangspunkter når vi betragter udlandet. Når vi hører om den diktatoriske Erdogans folkeafstemning, må vi nærmest grine over, at kalde det for en folkeafstemning. Nogle forsøger at italesætte en tyrkisk dagsorden, hvor man nærmest vil vække til sympati, fordi disse 'stakkels folk' jo gerne VIL demokratiet. Der er SÅ mange ting, som overses, at man næsten fristes til helt at opgive kampen for at korrigere den totalt forfejlede dagsorden.


Tyrkiet vil blæse på EU.

Tyrkerne har oprindeligt selv valgt Erdogan - og de FÅ, der taler systemet imod får næsten kun taletid i udenlandske medier. De tyrkiske medier ER styret af Erdogans folk, og de krav EU har stillet til en eventuel kommende optagelse i EU er ALDRIG blevet mødt.

Tværtimod er den seneste aftale mellem EU og Tyrkiet alene baseret på penge til et falleret land, og i det nuværende politiske miljø kan man absolut kun anbefale folk IKKE at investere yderligere i denne fattiggård.

Ja, indrømmet, barske ord. Ikke desto mindre et nødvendigt budskab, hvis man gerne vil beskytte sine egne interesser. :-)

Jeg har selv været blandt dem, som tidligere godt kunne fristes til at have købt en lejlighed på fx Alanya, men det har jeg bestemt ikke lyst til mere, for jeg har ingen tillid til, at landet vil bevæge sig i en demokratisk retning.

Man kan ikke gøre ulovligheder acceptable ved at legalisere dem. Det gælder lige så meget for demokratiske begreber som magtens tredeling som det ville gøre med legalisering af stoffer. Basta! Skyd bare budbringeren. :-)

Vi skal lade være med på forhånd at tro, at udlandet vil det samme som vi andre, der gennem århundreder har udviklet demokratiet. Det er naivt! Når visse politikere gerne vil overvåge alting, fordi de vil fluekn*ppe om detaljer til hudløshed, så er det et symptom på selvsamme naivitet. Det er præcis det, som gør, at terrorens agenda kommer til at virke, for i takt med, at der tales om tonen, som for længst er løbet løbsk, så fungerer nogle mørke kræfter lige under radaren med en klokkeklar agenda, som kræver handling.

Det er præcis på grænsen til efterretningstjenesternes domæne, at friheden - og magtbeføjelsen - skal ligge. Den slags kan vi kun tillade i et samfund hvor vi i øvrigt fastholder magtens tredeling. Og tillad mig at minde om, at debatter om f.eks. overdrevet varetægtsfængsling ER en lovlig debat, som vi netop tager FORDI vi er et demokratisk land, hvor vi ønsker, at systemet KUN bruger nødvendig magt. Ikke overdrevet og ubegrænset magt som vi ser det i Tyrkiet og andre diktaturer.

Jeg ville ønske, at flere lande VAR indstillede på demokratiets vej, men diktatorer forstår ikke høflig tale. De lytter kun til stærk modstand - og derfor bør man også indstille sig på, at få sagt de ting, som skal siges, så alle begynder at arbejde sammen...

Det MÅ kunne lykkes, hvis folk begynder at tænke i nye baner. Længe leve håbet!

Ingen kommentarer: