fredag den 31. marts 2017

Nogle VIL bare misforstå!

Dansk politik er en sjov størrelse, og på nogle punkter er der nogle der bare VIL misforstå alt uanset hvad og hvordan det siges! Senest er det #anmeldenpizzabager der har hittet i et par dage som største trend på Twitter fordi enkelte har ufatteligt travlt med at misforstå det Inger Støjberg har sagt omkring illegale flygtninge.

tirsdag den 28. marts 2017

Lad os nu finde fælles grund

Det er naturligvis kontroversielt at jurister blåstempler forbud mod religiøse symboler. Religionen betyder meget lidt for nogle og ganske meget for andre. Nuancerne forsvinder hurtigt når opportunister benytter sig af muligheden for at appellere til den indre svinehund hos mange. Hvordan kan vi bygge bro mellem de forskellige synspunkter? Og endnu vigtigere: hvad er formålet med at bygge sådanne broer?

mandag den 27. marts 2017

Bliver årets aprilsnar at Trump er trådt tilbage?

Som jeg skrev ovre på World Politics 101, så er spørgsmålet om årets aprilsnar bliver meldingen om, at Trump er trådt tilbage. Vi ved, at folk har lettere ved at acceptere noget de har håbet på, og det er næppe helt forkert at sige, at mange håber på, at den amerikanske præsident Trump trådte tilbage.

fredag den 24. marts 2017

Double Jeopardy - et internationalt begreb vi ikke bruger her i landet?

Hvis du ikke kender begrebet Double Jeopardy, vil jeg anbefale, at du læser artiklen fra Wikipedia, som kommer frem, hvis du klikker på linket.

torsdag den 23. marts 2017

En sjov uge i dansk politik

Billedkilde:
Det har på mange måder været en sjov uge i dansk politik, for ligesom jeg i juli 2016 beskrev, at den blå blok kunne tage sommerferien med sindsro, så er der kommet ENDNU FLERE tegn på, at den røde stue slet ikke kan finde melodien...

mandag den 20. marts 2017

Løgnen om boligejerne - det handler ikke kun om tryghed men også friværdier

De Konservative vil gerne tale om tryghed for boligejerne. Vi har alle hørt sangen om tryghed for boligejerne, og hvordan grundskylden truer bestemte navngivne personer med at beskatte dem fra hus og hjem. Det nævnes tit, at det handler om tryghed, ikke spekulation, når man forsvarer disse boligejere.

torsdag den 16. marts 2017

Det hollandske valg - spin-alarm

Der må dømmes spin-alarm når man vil tolke det hollandske valg derhen at det enten handler om for eller imod EU. Det er den diskurs EU ønsker. Når man dernæst vil tolke det som et svar på intolerancen fra Wilders, så er det den diskurs eliten vil have.

lørdag den 11. marts 2017

Det er sund fornuft med opgør i retssystemet

Når en konservativ juraprofessor mener, at Pape nærmer sig populisme er der flere ting, der skurrer. For det første kan det undre, at Information fandt anledning til, at fremhæve professorens politiske ståsted. Det BURDE være irrelevant i forbindelse med selve indholdet.

fredag den 10. marts 2017

Det stålsatte blik er ikke nok!

Ældreminister Thyra Frank kunne hurtigt komme videre, da hun endelig beklagede sin håndtering af hele Lotte-fadæsen. Det samme kan ikke siges om transportminister Ole Birk Olesen. Allerede i aftes skrev jeg dette tweet om, at jeg allerede så Ulf stå i t-shirt påtrykt '3 mia' i årets #Cirkusrevyen.

onsdag den 8. marts 2017

Når partier slår plat på en kampdag

Kvindernes internationale kampdag bør handle om både det kvinderne allerede har opnået, men også om hvad der fortsat er at kæmpe for. Her i landet får det også populisterne i Dansk Folkeparti op af stolen med en helt skæv retorik for at fremme deres evindelige søgen efter forskelle imellem folk, som jeg tidligere har været inde på her på bloggen.

tirsdag den 7. marts 2017

Den grove retorik

Jeg har skrevet et indlæg ovre på avisen.dk, der starter således: "Den grove retorik med 'os' og 'dem' gælder ikke kun når talen falder på indvandring. Samme gruppering kan ses når emnet er beskæftigelsespolitik, vores måde at håndtere folk med handicaps, og i det hele taget er der sket et skred i den måde vi udlever danskheden på i nyere tid."

Læs resten herovre: https://www.avisen.dk/blogs/hblunck4293/den-grove-retorik_48377.aspx

Trekløverets første 100 dage

Man kan sige meget om VLAK, som burde hedde V-I-C, hvis man skulle følge partibogstaverne fra spisesedlen vi kender til folketingsvalgene. Trekløverets første 100 dage har givet 16 aftaler og 51 fælles lovforslag. Men også 20 gange i mindretal på tyve måneder ifølge Mandag morgen.

onsdag den 1. marts 2017

Licensen forældet - måske tid til reklamer på DR?

DR har som mediehus længe følt sig overlegen i forhold til reklamefinansiering. Man har haft den indlysende fordel, at man havde sugerør direkte ned i borgernes lommer, først i form af en licens, der var afhængig af om man havde tv eller kun radio, og senest en såkaldt medielicens, hvor man påstår, at når folk har adgang til internet har de også adgang til DRs hjemmeside.