mandag den 4. marts 2019

Drømmen om den uendeligt dybe statskasse

Det er lidt morsomt at høre folk diskutere, hvordan vi burde indrette samfundet. Nogle vil have mere af det hele - uanset prisen - mens andre vil beskære det hele. Begge dele er lige urealistisk!


Én ting er sikkert: vi ser alle forskelligt på offentlige midler. :-)

Nogle påstår, at vi 'bare lige' skal investere lidt mere i bestemte områder, og så bliver alting godt. Omvendt kan vi konstatere, at uanset hvor mange penge, der tilføres, så er der aldrig penge nok.

Senest var det ældreområdet. Som jeg for nylig skrev, så bliver det ikke sjovt at blive gammel her i landet.

De administrative byrder stiger, og omsorgen falder - og alle taler om administrative lempelser, men der sker så pokkers lidt, at det næsten er sjofelt.

Fredag den 1/3 skrev jeg dette tweet [kilde: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/1101393607196577792]
Er der nogen, der har oplevet en eneste administrativ lempelse, som @sophieloehde lovede at ville bringe videre, da hun tiltrådte?

@regeringDK #dkpol skal vurderes på #handling og ikke kun #løfter op til #ftvalg 😇

Der BURDE være sket noget på snart fire år siden V-LA-K regeringen kom til, og ja, vi ved godt, at Lars Løkke Rasmussen først dannede en ren V-regering før den store hoppen-op-i-træet leg...

Der er alt for meget snak, og alt for få realiteter i #dkpol netop nu. Der ER ikke nogen statskasse med endeløse midler. Vi MÅ og SKAL prioritere for at få enderne til at mødes. Hvis DÉT blev udgangspunktet for fremtidige diskussioner var meget nået.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: