onsdag den 24. april 2019

Erfaring forud for Folketinget eller begrænsning af antal perioder man kan være i Folketinget? Hvad er bedst?

Tine Thygesen havde i aftenens News & CoTV2 News en meget vigtig pointe, da hun efterlyste erhvervserfaring forud for, at folk bliver medlem af Folketinget. Det siger sig selv, at når man har erhvervserfaring udover en akademisk baggrund, så tilføres det politiske univers ny energi og nye øjne på gamle udfordringer.

Man skal så blot sikre sig, at det ikke 'kun' bliver til interne stillinger i partierne og/eller direkte eller indirekte relaterede organisationer, for så får man ikke den fornødne energi - og klarsyn - udefra.

Det er et meget svært emne, for der vil ALTID være dem, som udfordrer konkrete kriterier. Hvad med den handicappede person, som aldrig har haft et job, og hvad med ditten og hvad med datten... Det siger næsten sig selv, at man skal tænke sig om for at finde nogle rationelt fornuftige kriterier, hvis dette skulle finde flertal.

Hvad der er langt mere alvorligt, og her melder der sig virkelig en vis frustration med det politiske system, som også Gitte Seeberg fremhævede i sin kommentar, så er det levebrødspolitikere, som bliver i det politiske system 'fordi de ikke rigtig kan finde på andet'. Det var søde ord fra hendes mund, og hun har så ganske ret.

Hvis man først er blevet så fastlåst, at alt formuleres på kaudervælsk som om man talte fra Folketingets talerstol, så er det på høje tid at skifte branche. :-)

Vi kender alle eksemplerne på de folk som HAR siddet alt for længe, og her kunne man godt have ønsket sig et maksimum, som f.eks. gjorde, at du maksimalt kunne være MF i tre perioder. Tolv år er rigeligt, og det er de færreste, som bidrager med nye tanker, hvis de har siddet i flere årtier i samme funktion.

Du kan godt være ansat i samme virksomhed meget længere, hvis du undervejs har skiftet jobfunktion. :-)

Dansk politik trænger til frisk luft, og det kan du - kære læser - være med til at give ved at stemme personligt på folk længere nede på valglisterne. Skift ud i levebrødspolitikerne, og lad os få ny energi, så det politiske kommer til at matche virkeligheden blot en smule mere. Jeg foretrækker i hvert fald selv, at man begrænser antallet af perioder man kan være i politik, frem for at opstille kriterier forud for, at man kommer ind i Folketinget, men hører meget gerne hvad du - kære læser - tænker om emnet...

Fortsat god dag til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: