fredag den 17. maj 2019

Valgkommentar 8: Handler et valg om ens egen politik, eller fortolkning af modstandernes politik?

Lad det være sagt med det samme: den negative valgkampagne virker. Det så vi med Trump, der selvom han fik 3 mio færre stemmer end Clinton, fik tilstrækkelig mange valgmænd i Electoral College til at vinde præsidentposten i USA. Trump markedsførte sig især på en negativ retorik om den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton - og hele det Republikanske parti har nu et alvorligt problem, for de er nødt til at præsentere ham ved valget i 2020, fordi traditionen byder, at et parti stiller sin egen præsident op til anden valgperiode, selvom rygterne vil vide, at mange ønskede Donald Trump derud hvor peberet gror...

Venstre har valgt mange korte slogans, som de kører på i et forsøg på, at miskreditere Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne. Uanset om man er enig eller ej, så kan man ikke benægte, at det er morsomt, at et parti driver valgkamp på hvad ANDRE mener, og ikke hvad de selv mener.

Man har så travlt med at rose sig selv, at man er blevet fuldkommen blinde over for, at der er områder hvor 'udmærket' bare slet ikke er godt nok. Når det gælder miljøet, så er der to ting, man slet ikke nævner:
  1. behovet for internationale aftaler, så alle løfter opgaven
  2. behovet for at gøre mere FOR miljøet, og at ingen er fredet - heller ikke landbruget

Lad os tage det sidste først. Da man blev konfronteret med behovet for, at gøre mere for miljøet fra landbruget, så kaster man bemærkningen, at 'hvis ikke vi producerer konkurrencedygtigt, så vil udlandet producere varerne endnu mindre miljørigtigt'.... Ja, det sagde Lilleholdt faktisk!

Hvad man overser er, at vores industrier IKKE skal overtage andres affald. Når man på TV2 Rapporten kan se, at der importeres affald til afbrænding, så tænker man jo, at det er fuldkommen gak. Hvorfor skulle vores co2-kvoter bruges på, at løse andre landes problemer?

Det samme gælder landbruget. Når drikkevandet er truet, og aftrykket ER forkert, så burde man reagere, især når conservation agriculture kunne løse en stor del af problemerne - uden at skabe den mindste belastning for landmændene. Tværtimod, faktisk. Hvis bare Venstres folketingsmedlemmer gad lære lidt nyt, frem for at lade deres hovedkvarter i Søllerød kaste uforskammetheder ud som om det var den hellige gral...

Det samme gælder internationale aftaler. Ministrene elsker at gå til topmøder, og man afholder COP-møder. Det eneste der udebliver er resultater, fordi landene sætter egne interesser foran fællesskabets, og det BURDE en statsminister påtale. Det nytter ikke noget, at man kun bruger bløde ord og rare vendinger, når der virkelig er ting, der TRÆNGER til at blive lavet om.

Jo mere vi nøler, jo værre ser det ud for vores børns og børnebørns fremtid, så se dog for pokker, at få fingeren ud af gaskanalen, kære politikere. Drop al udenomssnakken, og få sat punktum for kulværkerne som bare det første vigtige skridt. Dernæst skal hvert emne tages, og man burde være enige om, at der SKAL skabes konsensus, så ALLE lande følger disse regler, inklusive komikkens højborg på dette område, nemlig USA.

Det ER vejen frem, og vi mangler politikere som vil fortælle, hvordan DE vil nå disse mål - ikke at høre om, hvordan de andre heller ikke kan.

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: