fredag den 13. september 2019

DF, Socialdemokraterne og Radikale holder landsmøder denne weekend

Det har næppe undgået ret mange menneskers opmærksomhed, at tre partier holder landsmøder denne weekend. Det gælder partierne Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Radikale. For DFs vedkommende lader det især til at være det skuffende valgresultat, der er på programmet.


På News & Co nævnes det i dag, at Kristian Thulesen Dahl mener, at det var den manglende regeringsdeltagelse, der gjorde udslaget for dem. Der er ikke ret meget selvindsigt i dén konstatering, og det var derfor super skarpt analyseret af politisk analytiker Søs Marie Serup, at man næppe kan tåle at høre den rigtige forklaring.

Jeg skrev denne kommentar i dag ovre på Borgen Unplugged

Det er nemlig dér hvor skoen trykker. DF har en tradition for topstyring, og enhver ledelse i den type partier bør stå på mål for både sine strategiske og sine holdningsmæssige valg. Det sker bare ikke så længe Pia Kjærsgaard ikke er gået på pension. Krisestemningen i DF skal tøjres, og Tulle er sikkert rigtig glad for, at de flestes opmærksomhed er skarpt rettet på uroen i Venstre. Det kan han jo passende bruge i sin tale, for der har DF jo - i hvert fald på overfladen - ro på bagsmækken.

Men ét er sikkert: den dag Pia er holdt op i dansk politik, vil dette bryde ud i lys lue. Det kan ikke styres, så længe Tulle begik den kæmpe fejl ikke at stå i spidsen for flere debatter, men lod Pia indtage skærmfladen under valgkampen. Det nævnes slet ikke, for man har jo for længst kronet grundlæggeren af partiet som det store idol. Hvem tør modsige hende, når de for længst har set hvad der sker med kritiske røster?

Mange af de landsmøder er spil for galleriet. Man får lov til at transmittere på landsdækkende tv, og bagefter er alting glemt, og så kører man efter præcis samme opskrift som hidtil i dansk politik. Det helt store, og langt vigtigere landsmøde kommer næste weekend, og det er som bekendt, valget af ny formand og næstformand i Venstre. Dét kan blive rigtig spændende at se, for det vil definere en hel del omkring den blå blok de næste år - ja faktisk frem til næste valg.

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: