torsdag den 26. september 2019

Så åbner Folketinget formelt på tirsdag

Så åbner Folketinget formelt på tirsdag. Det fremgår af Grundlovens §36, hvor der står:

"§ 36. Stk. 1. Folketingsåret begynder den første tirsdag i oktober og varer til samme tirsdag det følgende år.
Stk. 2. På folketingsårets første dag kl. 12 sammentræder medlemmerne til møde, hvor folketinget sættes påny."


Tirsdag den 1. oktober er i sagens natur den første tirsdag i oktober, så nu kommer Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og de øvrige MF'ere på arbejde igen. Vi ved alle, at de ikke har haft sommerferie hele tiden. Der har bl.a. været samråd og andre møder undervejs, men NU går folketingssamlingen 2019/20 i gang.

Det er nu vi skal se, om vi har fået en ny kurs i dansk politik, for nu begynder den røde, den grønne og den røde knap at lyse op på skærmen. Alle kan tale i danske medier om hvad de vil, men det er trykket på knapperne ved afstemningerne, der tæller.

Det er nu vi, for at sige det ligeud, vil kunne se, hvor meget oppositionen kun taler, men ikke følger det op med handling. Der er SÅ meget, der skal klares: en ny klimalov, tiltag på skoleområdet, en finanslov - listen er skam lang nok.

Det er næppe nogen hemmelighed, at jeg følger med i dansk politik. Jeg skriver ikke om alle emner, men jeg holder øje med hvordan partierne stemmer, og skal nok love den politiske blogs læsere, at når der dukker noget interessant op, så hører I om det.

God weekend forude. :-)

Ingen kommentarer: