fredag den 4. oktober 2019

En åbningsdebat man vil huske...

Gårsdagens åbningsdebat vil blive husket for flere ting, men især den langt bedre tone, der prægede en stor del af debatterne. Statsministeren sagde det i sin sluttale, der traditionelt kommer efter alle har været i kødet på hinanden - og hun har ret.


Det hænger uden tvivl sammen med, at hele 60 medlemmer af Folketinget er NYE ansigter. Der har været lidt udskiftning på rækkerne, og det var tiltrængt.

Som traditionen foreskriver var det vore oversøiske venner, der afsluttede debatrækken med deres ordførertaler, og Sjúrður Skaale fra Færøerne var virkelig underholdende. Det var bare en tale, man skylder sig selv at høre, hvis ikke du fulgte med i går. Hans historie om trolde og causering omkring hvem der stiller op, og den egoisme, der præger disse, bragte højlydte grin undervejs.

Det var lidt synd for statsministeren, for hun var i forvejen præget af hjertelige grin, og da hun fortalte om de fire elefanter og kamelen Ali var hun flad af grin. Det var et sjældent syn med mennesket Mette Frederiksen, som alle der har læst biografierne om hende, vil vide, at hun også kan være, selvom hun til daglig har en noget køligere stil... :-)

Politik må gerne være sjovt. I hvert fald giver det lidt større interesse om sagerne, når der er lidt liv i kludene, og jeg skrev da også dette tweet omkring slutningen af hendes afslutningstale.
Der bliver slagtet nogle kameler i statsministerens afsluttende bemærkninger. Det kan
@Spolitik godt være glade for, for hun er en skarp retoriker når hun erkender, at der er udfordringer forude for #dkpol - og disse skal tackles. Godt brølt!

God weekend til alle bloggens læsere. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Det er lidt komisk, at en del kommentatorer kaldte hendes tale 'dyster'. Jeg må - med et smil på læben - konstatere, at mange tydeligvis ikke kan forstå både det sagte og det implicitte. Det var en ganske udmærket tale, og selvom jeg sjældent roser Mette Frederiksen, så gør jeg det i hvert fald i forhold til denne tale. :-)