Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

Er arveafgift fair?

Først skal vi lige definere hvad arveafgift er, og her kan du bl.a. læse dette link: https://bornsvilkar.dk/stot/arv/fordele/hvornar-er-det-afgiftsfrit-arve Grundbeløbet, der ikke pålægges arveafgift på 15% er i 2017 på 282.600,-.

Der er dette regneeksempel for at definere beløbet ved et bo på 300.000,- med en ægtefælle, som overlever den afdøde med dette resultat:

Hvis familien før brug af arven ved 550.000,- vil begge andele være under de 282.600,- og fortsat være afgiftsfrit for alle parter at arve...

Formuer opbygges af beskattede midler. De penge du sparer op af, er penge du har betalt skat af, da du tjente dem. Man får således ikke malerier på væggene eller antikt møblement i stuerne, medmindre man har betalt skat af pengene da disse kom i kassen som følge af indtægt.

I nyere tid er der kommet en tænkning som vil definere det som indtjening hos arvingerne, at forældrene har opbygget en formue. Helt uden fornuftig tænkning, for ingen protesterer over de gaveregler der findes på området. F.eks. må du skattefrit give op til 62.900,- om året til hvert af dine børn, børnebørn og oldebørn jvfr. https://tax.dk/skat/gaveafgift.htm

Hvis vi nu laver et regneeksempel hvor en person har 2 børn og 7 børnebørn ville dette i alt give en skattefri gavemulighed på 566.100,- (9*62.900). Altså over det DOBBELTE af grundbeløbet, som ellers udløser en arveafgift.

Arveafgift er en misundelsesafgift, og set fra samfundets side er midlerne beskattede én gang. Hvis man vinder en Lottogevinst er det komplet vanvittigt, at den ene situation hvor et ægtepar sætter pengene i banken - helst flere banker, da indskydergarantien dækker op til 750.000,- - udløser en arveafgift, hvorimod man ved at tænke langsigtet kan sikre sine efterkommere helt lovligt ved at lære reglerne at kende...

Så det sociale argument holder ikke, for man kan spekulere sig ud af arveafgiften ved at betale sig til rådgivning, hvis man ikke selv har overblik over reglerne på området.

Ingen kommentarer: