Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

Tonen i debatterne

Det er så ganske fair, at vi kan blive uenige om forskellige emner. Det har altid været et sundhedstegn, at meninger frit kan brydes i et civiliseret samfund med et demokratisk grundsyn på tilværelsen.

Det er til gengæld ikke spor i orden, at vi derimod også har fået nogle mennesker, som ikke formår at behandle debatterne seriøst. Tidligere var det kun på Nationen og i Ekstra Bladets kommentarfelter, at man fandt de værste og mest skingre toner. Disse har spredt sig til andre medier, og vi ser desværre også, at enkelte angriber navngivne debattører med endog meget personlige fornærmelser, og det bør stoppe. Jo før des bedre.

Jeg har ikke spor imod at blive modsagt, og der er næppe heller andre som er spor ømskindede over for det at blive udfordrede på deres holdninger. Dog har alt en grænse, og vi må bare erkende, at hvis et medie skal bevare sin troværdighed, så er der nogle folk, der må tage sig sammen, hvis de vil have lov til at optage plads i kommentarfelterne.

Mere åbenhed også om svære emner
Det er muligt, at der sidder enkelte, som føler sig groft misforstået fordi de ikke kan finde vej til avisernes spalter. Hvor meget de end måtte føle at deres udgydelser fortjener eksponering, så er der en grund til deres budskaber bliver frasorteret.

Tidligere kunne man påstå, at det var fordi der manglede åbenhed om f.eks. indvandringen, men dette kan vi nok alle være enige om for længst er forsvundet. Vi har gennem årtier haft endog særdeles ophedede debatter om disse emner, så drop kæphesten. Vi kender godt drømmen om at være den næste Holger Danske, og at det alt sammen er bestemte partiers skyld. Vi må videre, og jeg mener faktisk det er på høje tid, at der er nogen, der råber vagt i gevær om tonen der bruges.

Vi er ALLE indvandrere!
Går vi tilstrækkeligt langt tilbage i historien, så er vi alle indvandrere. Når tingene ses i historisk perspektiv – det er århundreder, venner! – så har vi alle rødder der stikker uden for rigets grænser. Vi bør værdsætte det samfund vi har, og vi bør holde op med at opføre os som om vi befandt os i en børnehave. Kritisér gerne fejlagtige argumenter, men brug dog den grundregel, at vi aldrig siger noget til hinanden, som vi aldrig ville sige til et familiemedlem. Jo mere uenige man kan være, jo pænere bør man tale til hinanden, som Clement siger når han styrer Debatten på DR2. Så kan det være, at mange flere får lyst til at deltage – og i hvert fald vil det blive langt mere seriøst end at høre hvilke latrinære udtryk nogle kun formår at bruge når de bliver tøsesure.

Ingen kommentarer: