søndag den 1. oktober 2023

Det nye folketingsår starter formelt på tirsdag

Folketinget åbner altid den første tirsdag i oktober. Det følger af §36 stk. 1.

§ 36
Stk. 1. Folketingsåret begynder den første tirsdag i oktober og varer til samme tirsdag det følgende år.
Stk. 2. På folketingsårets første dag kl. 12 sammentræder medlemmerne til møde, hvor folketinget sættes påny.

Det er et kedeligt bagtæppe at starte nyt år på

Det kan ikke siges på nogen pæn måde. Regeringen har virkelig været udfordret, både på sin stil og sin argumentation. Selvom man gerne vil fremstå som én regering, så er der meget stor forskel på den måde særligt S og M fremstår set i forhold til et Venstre, som har været væsentlig påvirket af Jakob Ellemann-Jensens sygdomsperiode. Han nåede knap at komme tilbage før der var ballade i #dkmedier...

Der er ingen grund til at gentage alle sagerne. Læserne af denne blog har formentlig fulgt med i nyhederne. :-)

Dog er der en grund til at sige, at politikerne vil være nødt til at forny sig, hvis de vil tages seriøst. Det er direkte enerverende at se debatprogrammer, hvor regeringspartiernes ordførere sendes ud med oneliners de gentager uanset hvilket spørgsmål de får. Dét er jeg vanvittigt træt af! Det er kvalmende, fordi alle burde kunne se, at der er brug for mere ærlighed, hvis vi skal fremad.

De gode løsninger kommer ikke af sig selv

De gode løsninger kommer ikke af sig selv. Gode løsninger er baseret på faglig viden kombineret med nogle grundværdier - og det er så her, at man ret naturligt kan kende forskel på en konservativ og en socialdemokrat for bare at give et eksempel.

Det er lidt morsomt, når en regering bestiller en vurdering af et bestemt emne, og de så får et svar, de ikke bryder sig om. Så fjerner man sig bare fra den faglige vurdering, og går tilbage til mavefornemmelser og synsninger. Det BURDE være gennemskuet af alle, men folk er åbenbart ligeglade.

Der kommer intet oprør nedefra når den slags sker, for vi har det tydeligvis alt for godt til at tage det politiske alvorligt. Midt i både økonomiske og globale kriser som klimaet, så er folk rolige som var der et århundrede til konsekvenserne viser sig. Det skal laves om.

Om dette folketingsår bliver forandringens år? Jeg tvivler. Belært af årelang erfaring med #dkpol er det tydeligt for enhver, at politik er kommet til at handle om at mele egen kasse, og meget mindre om at give bud på fremtidens løsninger.

Nogle vil kalde mig pessimist, fordi jeg siger det ligeud, men det kan vi jo så tage stilling til ved næste første tirsdag i oktober i 2024. :-)

Ingen kommentarer: