torsdag den 3. november 2011

Små politikere små fejl - store politikere store fejl

Titlen på denne artikel vil nok undre en del læsere, men faktum er at alle mennesker har sine fejl, og på dette punkt er politikere ingen undtagelse.

Historisk ved alle at Sir Winston S Churchill havde en vis erfaring med våde varer, ligesom John F Kennedy godt kunne lide kvinder - flere af dem samtidig, og i hvert fald var monogami et problem. Mange har senere klandret nyere medlemmer af Kennedy-klanen for samme tendens.

Men hvorfra har vi egentlig hentet ideen om at politikere skal være 'fejlfri'?

Er det fordi vi måske har en lille dobbeltmoral som forventer mere af andre end vi stiller af krav til os selv?

Det er klart, at der ER handlinger vi ikke 'bare' kan forbigå, men nogle gange virker argumentationrn en smule søgt. Når Henriette Kjær oplevede at en stor del af kritikken bundede i sin mands økonomi så var der ikke levnet samme tolerance over for en tidsfrist i hvilken hun kunne nå at få rettet op på tingene. Nej, hun SKULLE ned med nakken fordi en redaktør fandt en god historie som en journalist bagefter gik til bunds i.

Sjov nok er endnu større dumheder, omend i pekuniær mindre målestok set i talrige udsendelser af Luksusfælden hvor folk jo gladeligt spilder flere timer med at se andres ulykke forvandlet til kommende lykke - hvis folk fulgte planerne... [Det sidste kan jeg så forstå TV3 nu vil følge op på i øvrigt ;-)]

Alle kan finde fejl hos hinanden. Skal vi helt tilbage til skolegården har vi jo alle lavet dumheder. :-)

John F Kennedy blev som bekendt skudt før han nåede at implementere alle sine forslag, men der er mange der ser positivt på ham mens det nu er en tidligere borgmesters lod nu at skulle stå til regnskab for et nytårsknald...

Hvis vi vil have dygtigere politikere må vi lære at se bort fra de personlige sager, for ellers holder de dygtige follk sig simpelthen væk fra at stille op.

Ingen kommentarer: