fredag den 2. august 2013

Rigsfællesskab over EU

Tankerne bag EU var samarbejde. I dag er det union, de store tryner de små, og et mareridt af værste skuffe når store landes interesser vejer højest!

Groft sagt. Det indrømmer jeg.

Men lad os lige kigge engang på den seneste udvikling hvor EU forsøger at presse vores rigsfælleskab i et frontalangreb mod Færøerne.

Morten Helveg Petersen, der ellers burde have stolte politiske aner som søn af Niels Helveg Petersen, kom med denne kommentar på sin Facebook-profil:
Færøerne eller EU? Se lige Dansk Folkepartis Søren Espersen: »Vi står ved en skillevej: Enten må vi vælge EU eller rigsfællesskabet. EU er en døgnflue, mens vi har været sammen med Færøerne i 800 år. Vi bør tage slagsmålet og tage sagen op ved EU-Domstolen.«. Jeg vælger EU. Der skal være fælles spilleregler. Ellers gør lande jo bare hvad der passer dem uden respekt og hensyntagen til omverden. Hvem er for Færøerne?

Nu kunne alle gætte, at der findes to lejre: dem som partout skal tale DF imod, og dem som i særdeleshed vil tale Søren Espersen imod - i hvert fald i den røde blok... :-)

Jeg skrev denne kommentar:
Du forstår sandelig at udstille din dumhed for åbent tæppe.
Hvis din udmelding har grobund blandt alle radikale politikere er der god grund til IKKE at stemme radikalt. Rigsfælleskabet BURDE være vigtigere. Endvidere er det tankevækkende, at udenlandske politikere godt vil kæmpe for regionale interesser mens næsten alle danske MF'ere er ved at snuble over hinanden for at vise respekt for alt der kommer fra EU.
I er nogle 'skidesprællere, klamphuggere og elendige amatører' for nu at citere den folkekære Egon fra Olsen Banden. Føj!

I dag kunne jeg så også notere mig en fornuftig socialdemokrat, der turde forsvare vores rigsfælleskab, nemlig Kenneth Jørgensen der stiller op til kommunalvalget i Sorø ytre disse ord i sin kommentar i samme tråd:
Suprise! Det Radikale Venstres leflen for EU's bureaukrater og teknokrater kan vel ikke komme bag på nogen! Desværre er dette jo blot endnu et eksempel på, hvordan vores folkevalgte på tinge mere og mere er ude af trit med resten af befolkningen! Danmark og det danske rigsfællesskab var tidligere det meste af Europas spisekammer, dette har resten af Europa misundt os og derfor har de bid for bid taget vores landbrug og fiskeri fra os og inden vi ser os om, så skal vi netto importere det vi tidligere levede af at eksportere! Takket være svage politikere på tinge, som i deres leflen for EU kolossen på lerfødder, har solgt ud af vores lands stoltheder ! Det er simpelthen en fadæse!

Nu kunne man tro det var et 'tilfælde' at der igen i dag er et angreb imod et medlem af Dansk Folkeparti. Denne gang vil Morten Helveg Petersen gerne vide hvilken paragraf i Grundloven der taler om ligebehandling af statsborgere med basis i en artikel i Berlingske på baggrund af en kritik fra Morten Messerschmidt.

Når nu Grundloven er så fremmed for Morten Helveg Petersen kan man da anbefale ham at følge min blog Den danske Grundlov ligesom det nu bliver tydeligt hvorfor jeg nævnte, at han er søn af Niels Helveg Petersen... Var der en mand der nød respekt for sine tanker om grundlovsrevision, så var det faktisk Niels Helveg Petersen, og det kunne være far og søn skulle spendere et par kvalitetstimer sammen om dette emne før Morten gør sig selv FULDKOMMEN til grin! :-) Grundlovens §74 siger: "Alle indskrænkninger i den frie og lige adgang til erhverv, som ikke er begrundede i det almene vel, skal hæves ved lov."


Jeg er godt klar over de to alfahaner godt kan lide at diskutere for åben skærm, og det er fair nok at de repræsenterer hver sin del af dansk politik, men det vil nok gavne hr. Morten Helveg Petersen at gøre sig bekendt med teksterne før han vil lege ekspert. Den frie og lige adgang som Grundloven lægger op til både for så vidt angår ejendomsret, forsamlingsfrihed og flere andre aspekter illustreres tydeligt af Grundlovens §83 hvor der står: "Enhver i lovgivningen til adel, titel og rang knyttes forret er afskaffet."

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: