lørdag den 14. september 2013

To landsmøder denne weekend

Både Det Radikale Venstres Margrethe Vestager og Dansk Folkepartis Kristian Thulsen Dahl holdt taler på hver sine landsmøder der blev vist på TV2 News.

Man behøver ikke være enig med Margrethe Vestager for at kunne erkende, at hun har en varm personlighed når hun går på talerstolen. Hun har en meget direkte form, som bestemt forklarer den politiske succes hendes parti har oplevet ved flere valg under hendes ledelse. Hun viser på mange måder større ledelsesevner end den egentlige statsminister, Helle Throning Schmidt. Hun har stor magt, og er bestemt klar over det. :-)

Kristian Thulesen Dahl benyttede i sin tale lakridspibesagen som introduktion for sin EU-harme, og gør det med en vis charme og sit sædvanlige lune humør. Han har jo indlysende ret når han siger der er større problemer end slik der ligner tobak. Disse sandheder om EUs bureaukrati og bedrevidende mentalitet er et pust frisk luft i en tid hvor alt med de gule stjerner på den blå baggrund får al sund fornuft til at gå fløjten.

Den indlysende konflikt i den manglende hukommelse i forhold til Dansk Folkepartis advarsler om social dumping ER desværre sande. Det MÅ erkendes, at der HAR været en manglende lydhørhed over for de ting som skulle være taget hånd om. Det taktiske drilleri har været en skændsel, og de arbejdsløses manglende entre på arbejdsmarkedet har lidt under tilstrømmende udenlandske arbejdere der går på kompromis med de danske overenskomster. I dét lys er flere af de sandheder Kristian Thulesen Dahl kommer med ret væsenlige at lytte til. Han er ret god til at huske - nærmest politikkens svar på elefanten - og det er temmeligt dumt at tro man kan snige noget forbi hans opmærksomme blik.

Man behøver, som sagt, ikke være enige med nogen af de to for at erkende de begge har politisk talent. På hver sin fløj i Folketinget...

Godt landsmøde til begge partier. :-)

Ingen kommentarer: