mandag den 12. maj 2014

Helle Thorning Schmidts egne ord i juni 2010

Jeg fandt forleden et gammelt nummer af Socialdemokraten frem. Det var fra juni 2010, og statsminister Helle Thorning Schmidts leder var tydelig før valget i september 2011. Hun skrev:

Vi ønsker ikke at tørre regning af på de ældre, efterlønnere, sygehusene, skolerne og børnehaverne. Vi ønsker 'En Fair Løsning'. Vi skal arbejde os ud af krisen.
...
Vi kan enten få en løsning med nedskæringer og skattelettelser til de absolut rigeste, eller vi kan få 'En Fair Løsning'. Vi socialdemokrater vælger uden tøven det sidste.


De ord står i skærende kontrast til regeringens gennemførte reformer.

Det handler ikke om raketvidenskab. Enten ville man nedskæringer, eller også ville man "arbejde os ud af krisen", og det beskyldte Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og de Radikale blå blok for kun at overveje det første - nedskæringerne... Da rød stue så kom til gjorde man PRÆCIS som man kan citere dem for, at de ville det modsatte.

Man VIL gerne frigøre sig fra ord som "løftebrud" og "skuffede vælgere", og selv her et par uger før et parlamentsvalg taler alle udenom når meningsmålingerne taler deres tydelige sprog.

Hvis du gætter på der kommer flere citater hvis jeg finder flere af de gamle blade frem fra gemmerne, gætter du ikke helt forkert... :-)

Ingen kommentarer: