torsdag den 10. juli 2014

Totale rygeforbud

Det står klart for enhver, at rygeloven forbyder indendørs rygning. Så langt så godt, og ingen uenighed dér.

Til gengæld er et lokalt totalt rygefobud i Helsingør blevet ophævet på rekordtid, og det har fået sindene i kog. Læs selv om sagen herfra: http://www.180grader.dk/Politik/ups-kommunalt-rygeforbud-i-arbejdstiden-ophaevet-igen-p-rekordtid.

Mange forhandlere kender selv taktikken. Når tingene går i hårdknude, tager man en strække-ben-pause, og får hentet lidt kaffe. Det er mindre 'åbenbart' tidsspilde end rygningen. Tror mange.

Faktum er bare, at hvor vi, der er ex-rygere, har vores holdninger til selve rygningen, så er der en KÆMPE forskel mellem selv at tage afstand fra rygning, og så at ville pådutte andre den samme holdning.

Jeg fristes faktisk til at sige, at tvang er mindre nyttig end information. For alle ved efterhånden, at det er usundt at fortsætte rygningen. Men hvorfor ikke give dem en fremstrakt hånd frem for, at forbyde deres handling?

Jeg kunne derfor forestille mig, at man ville nå meget længere hvis man vendte debatten de steder hvor dette er årsag til konflikter mellem rygere og ikke-rygere. Hvorfor eskalere en konflikt, når man kan mindske denne i stedet?

Derfor kunne det godt betale sig at finde fælles grundlag for hvordan man implementerer den slags, og i stedet for at kalde det forbud, kunne man 'vejlede' og motivere i en fælles retning, så alle forstår vi alle gør nogle ting på måder som kan effektiviseres - uanset om der ryges eller ej.

God weekend til alle. :-)


PS: Sådan et indlæg må da kunne give grundlag for en kommentar eller to. Husk en positiv tone. På forhånd tak. :-)

Ingen kommentarer: