søndag den 23. august 2015

Skal ytringsfrihed ikke gælde for muslimer?

Jeg fandt det stærkt bekymrende da jeg så nyheden med titlen Hver anden elev i 8. og 9. klasse: Ytringsfrihed bør ikke gælde muslimer, for hvor kom dén ide lige fra?

Længere nede i artiklen antydes det også, at op imod en trediedel af de unge mennesker heller ikke mener homoseksuelle skal have ytringsfrihed...

Jeg er OVERRASKET over hvor slemt det allerede står til med danske skoleelever. Mens vi andre opdrager vores børn til at være tolerante borgere i et samfund hvor alle skal have lov til at leve som de ønsker, så er der tydeligvis en del mennesker, som har overladt det til medierne, at opdrage deres børn.

Så er de overladt til skræmmekampagner i stil med Dansk Folkepartis påstande om menneskevandringer hvor man nærmest ser tusindvis invadere landet, fordi der flyder med honning og manna... Spøg til side. Men dog med en vis pointe, skulle jeg mene. :-)

Det er yderst vigtigt at statuere, at ytringsfrihed gælder for alle, for ellers er der ikke tale om ytringsfrihed. Lige siden Habeas Corpus og tankerne om magtens tredeling, så er grundlæggende demokratiske principper selve FUNDAMENTET for vores samfund. Den dag vi begynder at erodere dette princip, så kan det hele være fuldkommen ligegyldigt, for så ender det i kaos, diktatur m.v.

Vågn op, og tag debatten med de unge mennesker. Denne nyhed må I altså ikke feje ind under gulvtæppet, for det er vores fremtid, der står på spil, hvis vi lukker øjnene for dette...

PS: der er efterfølgende opstået en diskussion om selve spørgeskemaet, og metoden bag historien. Jeg mener dog stadig debatten bør tages med ens børn, og den pointe synes jeg stadig er vigtig.

Ingen kommentarer: