Jeg stillede et par vigtige spørgsmål via Twitter mens hun var i studiet på TV2 og TV2 News flere gange, og hver gang kom der et ikke-svar som forsøg på, at undgå det ubehagelige for Kristendemokraterne i at skulle forholde sig til samfundet vi alle lever i.
Det er meget nobelt at ville forsvare familien på flere fronter, og jeg har såmænd det bedste indtryk af, at fru Arendt er et meget oprigtigt menneske. Man kan bare ikke undgå, at forholde sig til der er nogle politikområder, hvor Kristendemokraterne ikke er kommet ind i det 21. århundrede. Det har jeg skrevet om i et indlæg jeg indsendte til Altinget med disse ord:
Blogger: Har Isabella Arendt modet til at forholde sig til elefanten i rummet?
Af: Henrik V Blunck, politisk blogger på Den socialliberale politiske blog
Isabella Arendt, nyvalgt formand for Kristendemokraterne uden modkandidater, går en spændende fremtid i møde. Hendes indlæg på Altinget 11/10 peger på mange ting, som alle kan se fornuften i. Der er mange konstruktive ideer i partiets program, og det fortjener ros. Der er alt for lidt ros på tværs af partierne, så dette være hermed gjort.
Når det så er sagt, så er det også passende, at stille spørgsmålet: Har Isabella Arendt modet til at forholde sig til elefanten i rummet?
Vi så nemlig to helt konkrete områder, som hun ikke ville forholde sig klart og tydeligt til op til valget grundlovsdag i år. Det gælder naturligvis disse to områder:
Man kan godt nøjes med at glæde sig over, de har fået 400 nye medlemmer siden valget, men man skal huske, at mange blandt disse formentlig er folk der stemte på partiet ved valget, og det er derfor absolut ingen indikator for, om partiet kunne mønstre de knap 200 ekstra stemmer, som det vil kræve, at vinde et kredsmandat.
- Kristendemokraternes forhold til abortspørgsmålet
- Kristendemokraternes familiepolitik ift LGBTQ-miljøet
Hvis hun derfor skal skabe en strategi, der vinder denne gang, er hun nødt til at forholde sig klart og tydeligt til de to spørgsmål af indlysende grunde. Dels fordi det vil signalere, at Kristendemokraterne er kommet ind i det 21. århundrede, men sandelig også fordi det ikke giver mening, at have principper i sit partiprogram, som alligevel ikke har selv den mindste chance for at blive til virkelighed. Her skal man huske, at Fremskridtspartiet gik til grunde uden nogensinde, at erkende, at en 0-skat var urealistisk. Det var et af de første punkter, de fire grundlæggere af Dansk Folkeparti ændrede, så de forholdt sig pragmatisk til en skattesænkning, men ikke længere gik til valg på, at ville have skatten ned på 0.
Det er præcis samme transformation, som er nødvendig, hvis Kristendemokraterne vil veksle de mange opstillingsblanketter til en rejse op over spærregrænsen. Det er lige så sikkert som amen i kirken, at hun - samt øvrige kandidater - ikke slipper for mediernes spørgsmål i denne forbindelse, så man kan lige så godt se at komme i gang med denne forandringsproces, hvis man ønsker at fejre en entre på Christiansborg igen.
Herfra skal der i hvert fald lyde de bedste ønsker for partiet. Jeg kommer ikke til at stemme på jer, men jeg håber I tager imod et godt råd, når nu det gives ganske gratis, og vil fjerne de sidste forhindringer for valg.
Hvorvidt Altinget vælger at bringe det, kan jeg kun gætte på. De har kun meget sjældent givet private muligheden for at komme til orde i deres medie, og det er helt fair, hvis det er deres måde at behandle politiske diskussioner på. Jeg vælger så bare at offentliggøre det, så du ikke snydes som læser af den socialliberale politiske blog.
Fortsat god søndag til alle læserne. :-)
1 kommentar:
Helt som ventet ønskede Altinget ikke at bringe indlægget. Det er lidt tankevækkende, at man ikke kunne se det relevante i de stillede spørgsmål. Fremadrettet agter jeg ikke at spilde tiden på at indsende noget til det medie, da det efterhånden er ret tydeligt, at man ikke værdsætter alsidighed i debatten...
Send en kommentar