tirsdag den 10. december 2019

Glædeligt at valgloven bliver taget alvorligt

Det er glædeligt at valgloven bliver taget alvorligt af regeringen. Social- og indenrigsminister Astrid Krag har meldt Stram Kurs til valgnævnet for klare overtrædelser af dels både valglovens bogstav og ånd, og indsamlingen af underskrifter er på pause mens sagen vurderes. Man skal i den forbindelse huske, at op til seneste valg var der flere, der IKKE overholdt reglerne, herunder også rigmanden Klaus Riskær, der stillede op under eget navn.


Betænkningstiden skal overholdes, og man kan ikke indsamle stillere til EU-parlamentsvalg samtidig med Folketingsvalg hvis ikke man gør tydeligt opmærksom på dette på den hjemmeside, hvor man rekrutterer stillere.

Det kan godt undre, at folk med juridiske eksamener ikke kan læse en valglov, for teksten er ellers ret klar og ganske tydelig... :-)

Jeg har selv været stiller for Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille med deres projekt, partiet Fremad, fordi jeg mener, at det er vigtigt, at det liberale Danmark får en stemme, og her var processen helt efter bogen. De syv dages betænkningstid blev overholdt, og det fortjener ros.

Når medierne bagefter har hakket på partistifterne med påstande om, at de er bagud, så glemmer de, at der vil være en tidsforskydning frem til indsamlingen af de godt 20.000 er i hus. Sådan er vilkårene, når man agerer efter bogen.

Men når nogle snyder, SKAL det være slut med fløjlshandsken. Demokratiets regler skal overholdes, og derfor hilses ministerens årvågenhed ganske velkommen.

Fortsat god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: