mandag den 16. december 2019

Tyrkiets trusler mod NATO-alliancen

Musketer-eden, den såkaldte artikel 5, gælder alle lande kollektivt. Når Tyrkiet truer med at lukke sine baser for amerikanerne, så følger det, at det er et angreb på hele alliancen. Det bør NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg se at få forklaret for Tyrkiets Recep Erdogan snarest muligt.


Et er, at de senest har ageret temmelig illoyalt ved at vælge et russisk våbensystem, der er inkompatibelt med det NATO-system, de burde have valgt som medlemmer af alliancen, men den seneste udmelding ligner ren provokation.

Man kan godt undre sig over, hvorfor verdens politikere ikke kan finde ud af at samarbejde. Det virker som om alle render rundt med hver sin agenda uden nogensinde at tænke på fællesskabets interesser. Det er virkelig en syg verden!

Vi burde kunne samarbejde bedre, og her viser internationale fora som FN, NATO og EU sig at have sine mangler. Nogle mangler vi sjældent rydder op i, fordi man bruger den korte argumentation. Hvis ikke man er enig, så er man enten det ene eller det andet skældsord, og ingen tænker tanken til ende.

Lysten til at skabe forbedringer kvæles dermed længe inden man egentlig får overvejet om ikke der er hold i kritikken, og derved fortsætter skuespillet...

God dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: