mandag den 10. august 2020

Solstik i dansk politik?

 Her under sommerferiesæsonen, blandt journalister kendt som 'agurketiden', har nogle partier haft de særeste udmeldinger. Lige fra at de mest intolerante, nemlig Dansk Folkeparti, vil være kristendommens bannerfører til at man nu vil have en velfærdsrevolution i plejesektoren efter TV2 kunne dokumentere, at et plejehjem behandlede sine beboere ualmindelig hæsligt. Man havde fra Aarhus kommune brugt energi på, at få stoppet udsendelsen, hvor energien nok var bedre brugt på, at reagere allerede da de første mange klager begyndte at komme ind i kommunens indbakke...

Dansk Folkeparti som kristendommens bannerfører?

DF skuffer aldrig sit publikum. Der smides et par smarte floskler afsted, og så håber man, at ikke alt for mange faktatjekker det sagte, for så går det som regel galt. Det gør det meget hurtigt, når man taler kristendom i DF-regi, for traditionerne i det parti er lagt af Langballe og Krarup, og senere videreført af Marie Krarup. Det er tidehverv og nationalisme i en langtidsbraiseret blanding, som får de fleste til, at rynke på næsen af deres tolkninger.

Alligevel skulle sognepræsten Marie Høgh agere barmhjertig samaritaner for DF, da hun i sin blog på JP Online skrev denne klumme: Hold nu op med at misforstå Morten Messerschmidt. Hun burde vide, at Morten Messerschmidt ikke har spor interesse i værdierne i denne kristendom. Det med at vise hensyn til andre, og endda sine fjender, som angivet i Bjergprædikenen (Matt 5-7) er da i hvert fald slet ikke hans stil. Du kan gå hele hans kommunikative stil igennem, og se SÅ mange mangler, at det kan undre, at en præst lader sig forlede til at forsvare denne af EU/OLAF svindelmistænkte mand, som altid bruger udenomssnak som sin taktik for at drage opmærksomheden væk fra egne dumheder. MELD og FELD er stadig ikke færdigbehandlet hos SØIK, og det var derfor et spændende (læs: desperat!) valg af Kristian Thulesen Dahl, at udnævne Messerschmidt til næstformand i det parti, som efterhånden er begyndt at have iltproblemer nu hvor spærregrænsen truer.

Hvis man vil læse mere om Dansk Folkeparti vs. kristendommen, så er dette debatindlæg i Information hvor Hanne Marie Zieler skrev indlægget »Hvis Jesus selv kom hertil i dag, ville Dansk Folkeparti smide ham ud af landet« langt mere to-the-point end Marie Høghs betragtninger, hvis du spørger mig.

Velfærdsrevolution - behandlingen af vore ældre medborgere

Helt galt fik det i løbet af sommeren, da TV2 annoncerede, at man havde en dokumentar om behandlingen af ældre mennesker på plejehjem, hvori der indgik skjulte optagelser. Så skulle der et fogedforbud på bordet, for dét kunne man bestemt ikke sende.

Ingen spurgte dengang politikerne i byrådet, om ikke det var på sin plads, at de havde brugt energien på, at tage de klager alvorligt, som var indløbet i nyere tid, vel? Det bør borgerne i Aarhus huske, for i 2021 er der kommunalvalg. Præcis som borgerne i andre kommuner bør holde deres byrådspolitikere fast på, om der er handling på de klager, der kommer ind, eller man også der bare håber, at der ikke pludselig kommer mediedækning på et af deres plejehjem.

Det er meget nobelt, når partierne kommer med udmeldinger efter sådan en skandaløs dokumentar. NU vil de have det ene og det andet... Min bare mås! Det er det rene hykleri, for de seneste årtier har området været beskåret af borgmestre med alskens politiske baggrunde, og man anser de ældre som en udgift og en byrde i en tidsalder, hvor bundlinjer tæller højere end alt andet. Føj for pokker, siger jeg bare!

HVIS man skal rydde op, så skal man først og fremmest turde erkende, at der er folk, som slet ikke matcher den empati, der er nødvendig for at arbejde i den sektor. Punktum. Man er i flere kommuner i gang med at begå samme fejl, hvor jobcentre sender folk på hvervningsmøder i et generelt forsøg på, at få flere ind i branchen. Hvorfor ikke begynde, at tage udgangspunkt i dem, der SØGER den vej, frem for, at tro, at hvis bare vi indkalder en masse, så skal vi nok få gode folk ud i den anden ende?

Det er som om rekruttering og HR var kinesisk i offentligt regi. Udvælgelseskriterierne er ikke objektive, og jeg forstår godt, at dem som vrages, selvom de fx har talent for medmenneskelig kontakt fra tidligere job som portør, bliver trætte af systemet, når man ikke tager dem seriøst. Det var bare et eksempel jeg er stødt på for nylig, og der er flere.

Mens varmen fortsætter - nu nærmer vi os oktober

Mens vore børn nu begynder i skole igen, så kan vi glæde os over, der stadig er lidt godt vejr i vente, og så kan vi ellers begynde, at glæde os til første tirsdag i oktober, når statsministeren genåbner folketinget. Det skal nok blive sjovt. Der er rigelig at tage fat på...

Fortsat god sommer. :-)

Ingen kommentarer: