lørdag den 17. september 2022

Energikrisen der kunne være undgået

Vi står i lort til knæene, fordi vi ikke var vågne, da Krim blev annekteret. Hele den vestlige verden var hamrende naive. Man troede - både i Europa, og tydeligvis også i Det Hvide Hus - at Krim ville være det eneste aggressive element fra russisk side.

Man havde ikke læst Putin rigtigt, og selvom Vladimir Putin blev kritiseret på mange andre punkter, så skete der intet da Krim blev russisk!

Vi skulle have reageret allerede dengang!

Hvis den daværende præsiden Barack Obama havde haft modet, skulle der allerede dengang være banket i bordet. Man havde tydeligvis travlt med alle andre krige og konflikter (herunder særligt Syrien og Afghanistan), og derfor var der ikke særlig stor lyst til en konflikt med Rusland.

På det punkt havde den tidligere KGB-mand læst vesten helt perfekt. Præcis lige så dumme, som dengang Chamberlain drog hjem og erklærede Peace in our time. En kæmpe ommer....

Nu er problemet bare endnu større

Nu er problemet bare vokset endnu mere, og man kan godt undres, når man hører politikere tale udenom. Ingen tør sige det, der skal siges - og alligevel siges der netop derfor en masse andet, som ikke har spor med problemerne at gøre.

Der er gået valgkamp i den i forvejen, men lige her BURDE politikerne, uanset partifarve, kunne enes om, at LØSE konflikten ved at foretage de nødvendige investeringer i vedvarende energi. Man skubber en kæmpe snebold foran sig på grund af påstande om tidshorisonter m.v.

De danske medier kunne modbevise dette, hvis de gad lette rumpetten, og vise hvor mange solcelle-projekter, der rent faktisk KOMMER i stand, fordi private investorer har fået øjnene op for pengene. Det offentlige sover, og skulle man blive kaldt i samråd, finder man bare på en alenlang rapport man kan henvise til, og som så lukker sagen, fordi vi har medier som tænker mere i klik end i substans, når det gælder at skrive hvad der sker.

Politikerleden vil vokse i takt med, at ingen gør noget ved sagen, og lugten bliver ikke bedre af, at man bare lukker næseborene for de indlysende fejl i systemet.

Der MÅ og SKAL et jordskredsvalg til, hvis status quo skal ændres...

Ingen kommentarer: