mandag den 31. oktober 2011

Kickstarten nødvendig

Mens alle anerkender det nødvendige i kickstarten af dansk økonomi, var det underholdende at se den tidligere finansminister, Claus Hjort, tale om bagsiden af medaljen. Først da journalisten spurgte ind til VKOs regne planer om 3,2 mia i kickstart blev det erkendt, at ideen ikke var helt skæv.

Et andet folketingsmedlem var fremme med bekymring om hvorvidt kickstarten skete på det rigtige tidspunkt. Hun henviste til de øvrige europæiske landes skrantende økonomier. Til det er der jo kun at sige, at hvis alle venter på hinanden kommer vi aldrig i gang.

Nogle gange handler det om at træffe et valg. Det koster mange millioner at have folk på passiv forsørgelse, og hvis bare halvdelen af de lovede jobs kan komme i hus allerede i 2012 så er der en del familier der kan holde en lidt sjovere jul næste år frem for at humøret ødelægges af bekymringer som dagpengenes ophør mv...

Kickstarten var et nødvendigt skridt i den rigtige retning, og her er da det første svar på et løfte der bliver OVERHOLDT. Ikke i form af julegaver som den kunstige befrugtning og refertilisation var det, men altså noget til gavn for alle de danskere der gerne vil i arbejde igen

lørdag den 29. oktober 2011

SMS'er - når bordet fanger

Hører på DRUpdate, at "politikere på begge fløje er i tvivl om hvad de må og ikke må"...

Undskyld, kære venner, men det kan umuligt være så svært at gennemskue. Sagen om Sass Larsens sms'er er ikke ligefrem raketvidenskab.

Den mand misforstår alt, spiser gratis, og forstår generelt så lidt af alt der sker omkring ham, at det i bagklogskabens lys er en overraskelse han nogensinde har kunne blive folketingsmedlem...

En sms sendt i kådhed? Må jeg være fri! Der er normalt ingen der skriver om navngivne personer der skal "lukke r•ven" eller "skal hilse" fra denne Tommy uden at vide hvad det hele handler om.

Hvis Clinton var nem at gennemskue, så er dette det rene barnemad. Jeg er nu nået til en udmeldelse af partiet for det er simpelthen den rene børnehave...

Det kan så styrke bloggens værdi for læserne for nu er jeg helt uafhængig. Mit hjerte banker for fælleskabet som grundlæggende værdi, men samtidig må jeg erkende, at den sidste arbejder i politik åbenbart var Anker Jørgensen. Resten er akademikere, som causerer i spekulationer og hypoteser uden at have reelle holdninger til tingene.

En sms er, ligesom læserbreve/kronikker og alt andet, underlagt almindeligt ansvar. Skriver nogen noget dumt bør han/hun erkende dumheden frem for at bortforklare det...

torsdag den 27. oktober 2011

Projekt Løkke

Det er næppe nogen hemmelighed, at bogen Projekt Løkke tiltrak sig en del opmærksomhed da den kom frem. Ej heller nogen speciel overraskelse, at sympatien vendte på få øjeblikke efter valgresultatet. Yndlingsofferet for den fælles harme efter et årti i tæt parløb med støttepartiet, Dansk Folkeparti, blev pludselig "oppositionsleder" med fornyet respekt og nye toner fra omverdenen...

Bevidst strategi?

Jeg tror det.

Helt som i fiktionsserien Borgen ser vi tydeligt hvordan det skabte interne stridigheder i den borgerlige lejr da Lars Barfoed tog en uformel snak med Margrethe Vestager om bedre samarbejde på tværs af den politiske midte.

Støttepartiet blev tossede, og lovede smæk for skillingen.

Helt som i Borgen på TV om søndagen hvor "Frihedspartiet" forbeholder sig retten til den skarpe retorik - godt spillet af dansk skuespils chef-alkoholiker og rollen som dumt svin har han spillet godt lige siden han var vicevært i Een stor familie. :-)

Venstreløverne sidder og venter på taktiske fodfejl der kan udløse et nyt valg, for de læser også meningsmålinger - og budskaberne står ikke ligefrem i kø for at forsvare den nye kurs. Mestendels fordi der nu er undersøgelser i gang over alt for at få gang i maskineriet. Maskinrummet kører ikke rigtigt. Der sker ikke meget nyt lige pt, og frustrationen er tydelig...

Godt jeg ikke skal være kampagneleder næste gang, for det bliver godt nok svært at sælge varer på hylderne når de bagefter skal igennem det vi nu kan døbe "lektion tæl til 90" - en dårlig undskyldning for den laveste fællesnævner.

Det bliver spændende at se om der kommer gang i hjulene. Jeg tror nu det er den enkelte borger der må skubbe udviklingen i gang, for ellers tager det godt nok sin tid.

God weekend herfra.

tirsdag den 25. oktober 2011

Statsministerens pressemøde

Statsministeren afholdt sit første pressemøde, og jeg synes hun klarede det FLOT set i lyset af nogle ubehagelige sager siden valget.

Dog kom der, efter sagen om fyrede medarbejdere i SF, en fodfejl af rang, idet Helle Thorning-Schmidt i direkte tv gav udtryk for partiet var i gang med at hyre folk.

Nysgerrig som jeg er, og det er journalister også, tog jeg et blik på partiets webside, som åbenbart ikke opdateres...

Jeg har derfor indsendt dette læserbrev i sagen:


Socialdemokraterne hyrer?
Det var spændende at høre statsministeren tale om at gruppen er i vækst, og i gang med at hyre for partiets egen webside bærer ikke præg af det under 'Ledige stillinger' medmindre den gamle stilling som praktikant i EU og en AC stilling var en lige så stor vækst som de løfter der blev givet indtil valgdagen...

Intern rekruttering giver fint indtryk af nepotisme, og giver yderligere flashback til fiktionsserien Borgen. Det ville ellers være gavnligt at det var kvalifikationer og ikke partibogen alene der var udvælgelseskriterie.


Det er vigtigt at lære at de bedste folk skaffes via bred søgning, offentlige søgninger, frem for at finde folk internt ud fra kriterier, som kunne mistænkes at være defineret af hvorvidt vedkommende er et ja-menneske.

En dygtig medarbejder rådgiver både i mef-og modgang, og ikke kun ved at være positiv, men også ved at vejlede i hvordan der styres uden om konkrete problemer...

søndag den 23. oktober 2011

God demokratisk tradition

Det var meget positivt i dag at notere sig politiske modstandere kan samle sig om at tale positivt om hinanden, senest her da Jan Boye gik bort i en alt for tidlig alder, kun 49 år gammel.

Mange ikoner er forsvundet i nyere tid, og som historisk interesseret i politik må vi erkende, at aktiv politik er noget der tærer på helbredet. Det glemmer vi engang imellem når bølgerne går højt.

Vores eget engagement gør at politik ikke kun er ordvekslinger, men noget som rører ved vores hjerteblod.

Æret være Jan Boyes minde. En dygtig konservativ eks-borgmester og senere rådmand er gået bort.

onsdag den 19. oktober 2011

Fordobling af afgifter....

Ideen om fordobling af afgifter på biler der ikke ligger i energiklasse A er blot et blandt mange vanvittige forslag fra det vi alle troede skulle være et frisk pust i dansk politik.

Energiklasse A er blikdåser.

Beklager, venner, men det her må være lige til en præmie ved nytårstide, nemlig Ekstra Bladets nytårstorsk.

I en tid hvor vi gerne vil have forældre til at få flere børn skal vi nu til at se folk skal smækkes ned i Yaris og andre små biler? Forget it!

Det værste er, at det allerede blev lovet i 1972 at afgifter på biler skulle harmoniseres... Det er heller ikke sket - og faktisk irriterer det politikerne at vi er nogle der både lytter, og husker, hvad de siger derinde på Borgen.

Løfter er nemlig til at bryde i dagens Danmark. Åbenbart...

Hvis nogen tror sådanne afgifter kommer miljøet til gavn har de ikke forstået ret meget af det politiske i nyere tid.

mandag den 3. oktober 2011

Tag jer dog sammen!

Den blå opposition vil virkelig nyde de udmeldinger som ligner den Pernille Vigsø Bagge er kommet med på Facebook. Hun skrev, som MF'er for SF:

gik til valg på 5 ting: efterløn, dagpenge, kirke, ligestilling, nordjysk indflydelse. Efterlønnen er væk, dagpengene også. Kirken gik til en der ikke er med i foreningen og formentlig ikke aner noget om den, ligestillingen ditto. Nordjysk indflydelse er long gone....tror måske ikke jeg er SFer dagen ud...


Alle forstår hendes skuffelse. Den deles på tværs af flere partier, men politik er det muliges kunst, og det nytter altså ikke noget hvis der allerede på førstedagen opstår små ildebrande blandt regeringens 92 mandater.

Vi skulle nødig ende med en masse løsgængere på grund af enkeltsager - det vil være rent guf for den blå blok.

Der er så mange vigtige kampe der kan vindes, og det bør være kursen fremad i stedet for at begynde at bekrige hinanden.

NU kom ministerlisten

Vi kan via BT i dag se denne ministerliste:

Socialdemokraterne, 11 ministre:

  • Statsminister: Helle Thorning-Schmidt

  • Finansminister: Bjarne Corydon

  • Justitsminister: Morten Bødskov

  • Integrations- og socialminister: Karen Hækkerup

  • Europaminister: Nicolai Wammen

  • Minister for by, bolig og landdistrikt: Carsten Hansen

  • Børne- og ungdomsminister: Christine Antorini

  • Forsvarsminister: Nick Hækkerup

  • Beskæftigelsesminister: Mette Frederiksen

  • Transportminister: Henrik Dam Kristensen

  • Fødevareminister: Mette Gjerskov



SF, seks ministre:

  • Udenrigsminister: Villy Søvndal

  • Erhvervs- og vækstminister: Ole Sohn

  • Sundhedsminister: Astrid Krag

  • Miljøminister: Ida Auken

  • Minister for eksport og udenrigshandel: Pia Olsen Dyhr

  • Skatteminister: Thor Möger Pedersen



Radikale, seks ministre:

  • Økonomi- og indenrigsminister: Margrethe Vestager

  • Udviklingsminister: Christian Friis Bach

  • Videnskabsminister: Morten Østergaard

  • Kulturminister: Uffe Elbæk

  • Kirke- og ligestillingsminister (og nordisk samarbejde): Manu Sareen

  • Klimaminister: Martin Lidegaard



Nu vil det være tid til at give dem alle en fair chance for at vise om de er parate til opgaven. Det ser positivt ud, og jeg ser frem til arbejdet går i gang for den nye regering. Held og lykke til alle - nye som gamle navne i den politiske verden. :-)

lørdag den 1. oktober 2011

Mogens Lykketoft - en værdig formand

Jeg har noteret mig debatterne om Mogens Lykketoft, men må straks sige, at jeg mener Mogens Lykketoft er en værdig formand. Han har i mange år været en RIGTIG dygtig minister - både som skatteekspert og hans tid i Nyrup-regeringen var også fin.

Det er korrekt han også er en mand med temperament. Det samme kunne jo siges om Bertel Haarder og mange andre folk i ledende stillinger i den politiske verden.

Vi har alle reaktioner på ting der virkelig p*sser os af, og jeg tror vi skal lede længe for at finde folk som ikke på et eller andet punkt kan reagere når noget går dem på. Hvis vi ønsker robotter uden følelser er det én side af sagen, men så mindskes reaktionerne altså også når det gælder de bløde værdier.

Folk der ikke viser deres reaktioner er enten kunstige eller følelseskolde. Det giver glimrende ledere i det private erhvervsliv. Det giver dog dårlige politikere, for politik handler om mennesker, uanset at mange gerne vil gøre det hele til et spørgsmål om statistik og store linjer.

Det er nu tid til at give Folketingets formand ro til arbejdet. Han fortjener denne ærefulde plads, og han har igennem mange år "sparet op" til den goodwill der altid bør vises over for Tingets formand - uanset om folk måtte være enige med ham eller ej.