fredag den 6. juni 2008

Charlotte Dyremose — en modig kvinde...

Det er ganske modigt af Charlotte Dyremose at stå fast i forhold til forbud mod religiøse symboler, som det fremgår af DR's artikel "Dyremose fastholder nej til tørklædeforbud" der kan læses her: http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2008/06/05/231000.htm.

I en tid hvor mange politikere vil blæse på de grundlovssikrede rettigheder med en retorik som skal pleje det evindelige støtteparti, så er det godt at se, at der ER folk iblandt regeringens partier, som tør at råbe vagt i gevær.

Det er endvidere også modigt fordi alle nok husker hvordan hendes far også var "svær at styre" hvis der var områder hvor han var uenig med Schlüter. Problemet er blot at nu til dags bliver der sat folk på plads i partierne frem for at give dem luft til frie meninger. Vi kunne lære meget af f.eks. det britiske parlament hvor man netop i etiske, moralske og religiøse sager giver folk frihed til at stemme uanset partifarve.

Danske politikere er åbenbart bange for selvstændigt tænkende individer, og så er det sundt at få rystet posen engang imellem. :-)

1 kommentar:

Max sagde ...

Ja, det er åbenbart så unormalt efterhånden at have sin egen mening i havet af partipolitik. Selvom de nogle gange snubler er det dog forfriskende med nye tanker.