mandag den 23. juni 2008

Tove Videbæk

Der er slet ingen tvivl om at Kristendemokraternes udmeldinger angående Tove Videbæk er helt malplaceret - læs den evt. her: http://www.kd.dk/hoejre.phtml?artid=4477&type=3&lokal=0.

Det at kræve troskabserklæringer virker en smule gammeldags, og i lyset af Tove Videbæks indsats - som tidligere direktør for KKR - er der ingen tvivl om, at Tove Videbæk har en trofast vælgerskare som deler hendes betænkeligheder.

Situationen er nemlig den, at Kristendemokraterne for længst har glemt, at de VAR et borgerligt parti - også tidligere symboliseret i firkløveret under Schlüter hvor dengang Kristeligt Folkeparti havde ministerposter som trofaste støtter af de konservative.

Der er intet galt i at have en baggrund på én fløj, og derefter skifte en anden. Vi kender det alle. Jeg har selv skiftet holdning under Anders Fogh Rasmussens regeringstid... :-)

Det som er forkert er at frasige sig sin baggrund UDEN forklaring, og dér har Kristendemokraterne tydeligvis et forklaringsproblem, og derfor har spærregrænsen også haft sin synlige effekt. Når man ikke kan overbevise 2% af de afgivne stemmer om, at man skulle i Folketinget, så må man kigge med fra sidelinjen.

Derfor er udmeldingen ikke blot overraskende, men også det rene politiske selvmord...

Ingen kommentarer: