torsdag den 30. oktober 2008

Henrik Byagers kommentarer om Obama på TV2 News

Der er ingen grænser for hvor ondt i en vis legemsdel nogle har fået efter at Senator Obama frigav en halv times infomercial. Nu skal han have på puklen for at ville have en mulighed for at komme til orde uden at blive svinet til, som det ellers så ofte sker på amerikanske hjemmesider netop nu. McCains støtter bruger en skræmmekampagne, som uden tvivl vil falde tilbage på ham selv.

Vil du gerne selv bedømme hvordan Obama klarede sig, kan du se videoen nedenfor, samt nederst se min reaktion til TV2's sektion for seerbreve på TV2 Tekst-TV.Henrik Byagers mindreværdskompleks

Det ville klæde TV2 News, som i TV2-koncernen har mange erfarne korrespondenter, at gense Henrik Byagers analyse om Obamas halve times tv-optræden i nyt perspektiv. Især et perspektiv der sparer denne eksterne konsulents ydelser, for hele kommentaren lugter langt mere af dansk jantelov end noget andet.

Faktum er at Obama har kørt en blændende kampagne, og har et suverænt overskud. Han har midlerne fordi han har tiltrukket sig menige amerikaneres opmærksomhed, og det ville tværtimod åbne for langt større kritik, hvis han lod pengene blive i kassen, særlig hvis han bagefter tabte.

Når Obama derfor går på tv er det for endelig at få en klar talemulighed uden at blive afbrudt. Hvis TV2 havde gjort sit hjemmearbejde ville man for længst have konstateret, at mange højreorienterede websteder i forvejen kommer med endog meget stærke - næsten perfide - angreb på Senator Obama.

Derfor er det en klar OM'er og det rene spin at udtale sig når man ikke vægter *både* for og imod. Dét ville være klædeligt at rapportere neutralt i stedet for at se alt med Korsbæk-briller.

Ingen kommentarer: