mandag den 11. maj 2009

Til den som har, skal mere gives

I fortsættelse af artiklen "Alle vidste bankpakken ikke ville virke" fra den 29. april 2009, kan man i dag læse præcis det samme i dagens udgave af Børsen. Nu er der flere der har fået øjnene op for, at bankpakken IKKE virker.

Hvad gør politikerne så? Jo, de lytter såmænd til "eksperter" som nu mener, at en lempelse af topskatten vil være langt mere gavnlig end at fremskynde de offentlige investeringer. Nu skal økonomerne nemlig, sammen med en i forvejen asocial regering, til at hytte sine egne.

De giver pokker i konsekvenserne så længe de selv kan mele egen kage, også selvom enhver med blot en smule omløb i øverste etage for længst har regnet ud at skoler, sportshaller og mange andre offentlige elementer i infrastrukturen trænger til en gennemgribende renovering. Alle véd, at vi får brug for at lave investeringerne inden for den nærmeste fremtid. Men man vil åbenbart hellere vente til der IGEN er kommet gang i hjulene...

Til den tid kommer det til at blive endnu dyrere, og det er åbenbart regeringens beskæftigelsespolitik - ganske vel i tråd med nuværende finansminister Claus Hjorts tankegang - at det er bedre at betale tilskud til bistand og dagpenge frem for at holde folk i gang.

Der er én ting der er sikkert: hvis eksperterne tog deres farvede briller af ville de kunne se hvad næste folketingsvalg vil bringe, og jeg håber i hvert fald på et systemskifte. Mage til asocial tankegang som den der føres af den nuværende regering skal man i hvert fald lede længe efter.

Ingen kommentarer: