onsdag den 29. april 2009

Alle vidste bankpakken ikke ville virke

Alle vidste, at bankpakken ikke ville komme til at virke efter hensigten. Henvisninger til de erfaringer man havde gjort sig i udlandet blev overhørt af næsten samtlige politikere. Der blev talt meget om, at nu skulle man gøre så meget som man kunne, og derved var en bankpakke en del af en mulig løsning.

Jeg har bl.a. skrevet følgende kommentarer:

Faktisk er det hele baggrunden for bankpakken. Kritikerne advarede med basis i amerikanske erfaringer om at bankpakker ikke virker efter hensigten. Først efter aftalen er i hus mistænker danske politikere at det vil gå præcis modsat. I en verden hvor banker skal tjene penge, og låneansøgere pr. definition skal godkendes før de får lån [læs: skyldige indtil det modsatte er bevist] er der ikke mange chancer for ændringer.

Kilde: http://www.netpenge.info/tips/erfaringer/krisen-kradser-skal-du-droppe-ideen-om-at-tjene-penge-pa-nettet/

På Helle Thorning-Schmidts blog:

Hej Helle
Det er så sandt som det er sagt. Ved at fremskynde investeringer kan vi også få GAVN af dem før tid frem for disse skattelettelser og bankpakker.
Alle erfaringer fra USA peger i retning af at redningspakkerne ikke virker, så regeringen bør undlade at følge de planøkonomiske veje som de netop nu søger at skabe for bankerne. Disse vil til enhver tid udnytte den fri råderet for bundlinjens skyld frem for at kigge på samfundsværdier.
Derfor er regeringens redningsplaner lappeløsninger og forsøg på at maskere at de er kørt fast. Lad os ikke forlede os med på dén vogn.

Kilde: http://socialdemokraterne.dk/default.aspx?site=hanstholm&func=weblog.entryview&eid=250275

Og ligeledes dette på samme blog den 19/1-2009:
Problemet er ikke bankpakken. Problemet er at amerikanske erfaringer viser, at pengene vil blive brugt forkert. Der vil ikke forekomme ét eneste udlån til dem med behov, men nu har bankerne fået sugerør ned i statskassen.
Når man så endvidere ser hvorledes journalister og kommentatorer tolker vores deltagelse, så er der lagt op til et rent og klokkeklart selvmål. I stil med da det under sidste valg blev nævnt at "80% af lovene blev vedtaget som brede forlig"....
Vi skal være en TROVÆRDIG opposition i stedet for at løbe DF's ærinde. Men det handler om MOD og HOLDNINGER frem for den forbistrede korrekthed som vi bagefter får på puklen for.
Jeg synes Danmark fortjener, at du bliver statsminister, og at vi snart kan afslutte AFR-æraen med DF der styrer alt her i landet....

Kilde: http://s-dialog.dk/default.aspx?site=nykommune%2fsoernnordhald&func=weblog.entryview&eid=252034

Så når politikerne bagefter hyler om manglende vilje til udlån så pegede alle tegn i den retning vi netop ser. Når der så bagefter tillægges, at SP-formuen først kan frigives efter juni måned, så har regeringen ganske klart forsinket chancen for at komme godt over krisen. Hvorfor pokker ser de ikke at komme i gang med det som alle véd virker?

Ingen kommentarer: