torsdag den 15. juli 2010

BP's underlige forhold til moral og etik

Jeg forstår så ganske godt de fire senatorer som nu har bedt Udenrigsminister Hillary Clinton undersøge sagen hvor BP menes at have været involveret i frigivelsen af en terrorist for at få del i lybisk olie.

Når BP erkender lobbyarbejde med den engelske regering og bagefter afviser sammenhængen med den skotske frigivelse, så lugter det langt væk af bortforklaringer. Samme bortforklaringer som da vi for længst på YouTube kunne se, at man kunne gøre brug af olie-"spisende" bakterier til en tiendedel af prisen af den konventionelle olieoprydning.

Ét er det rent miljømæssige perspektiv i at gøre sig uafhængig af olie, som også ideologisk er fornuftig da disse dråber har ligget til grund for megen national uro bl.a. i Mellemøsten. Men noget ganske andet er når et olieselskab forurener den mexicanske golf, og så bagefter indlader sig på bortforklaringer.

Det ser meget sort ud for BP den dag folk dropper at hente BP-gas (som bl.a. sælges på danske OK-tanke), og i det hele taget når folk ved deres forbrugsvalg viser, at "dét finder vi os bare ikke i."

Jeg er glad for vi ikke længere har brug for gas da vi nu bor i en velisoleret bolig - og desuden ikke har brug for det om sommeren... :-)

Men ikke desto mindre kan DU i hvert fald vise din holdning til BP ved at hente gassen til grillen fra andre end BP. Jeg køber ikke én eneste ting fra den slags mennesker i hvert fald. Der MÅ være en grænse!

Ingen kommentarer: