søndag den 26. december 2010

Går Lene Espersen efter næste valg?

Går Lene Espersen efter næste valg? En analyse kan læses af Hans Engell herfra: http://avisen.dk/engell-lene-e-gaar-selv-efter-nederlag_139079.aspx.

En anden vurdering kunne være, at Lene Espersen for længe har fredet regeringen, og levet i skyggen af støttepartiet for at støtte regeringens overlevelse. Den tale hun leverede ved sidste landsmøde skulle allerede være holdt det første år hun gik på talerstolen. Men så havde fru Pia Kjærsgaard nok været fremme med dundertale om at tage ansvar og hvorvidt man ville true regeringens overlevelse m.v.

Som alle soloudmeldinger får hende op af stolen - for der er jo tradition for topstyring i hendes parti. Ingen kan nogensinde sige noget som medlem af støttepartiet uden det først er "clearet" af hovedkvarteret...

I dét perspektiv er det tydeligt at den manglende opbakning fra vælgerne ikke alene går på de Konservative, men mindst lige så meget på Venstres manglende fastholdelse af liberal tankegang siden Anders Fogh Rasmussen tiltrådte som generalsekretær i NATO. Det er jo præcis derfor det går så ufatteligt godt for Anders Samuelsens parti, Liberal Alliance.

Regeringen er FASTLÅST med dårlige sager - lige fra mailgate til overbetalinger af private sygehuse, fra sundhedsministre som bliver sure over at blive forstyrret i en af talrige "livretter" til sager om hvorvidt indsatsledere skal opmuntre til knippelsuppe til pressen (endda støttet af en politidirektør) med en justitsminister som ikke ved om han skal blande sig... Jo, der er masser af sager, og en hel del ministre som godt kunne trænge til at tænke sig grundigt om her i juleferien.

Men KOMMER der mon et svar på alle disse ting, eller må regeringen give op og udskrive et valg til foråret? Lars Løkke Rasmussen har et meget svært valg foran sig: vil han forsøge at spille landsfaderen eller vil han knuge sig til taburetten indtil der alligevel SKAL udskrives valg i november?

Dét er det spændende spørgsmål vi alle må stille her op til nytår. :-)

Ingen kommentarer: