mandag den 27. december 2010

Snerydning - en effektiv strategi savnes

Der savnes så afgjort en effektiv strategi når det gælder snerydning her i landet. Vi har en såkaldt klimaminister som stensikkert for længst har hørt hvordan DMI har fortalt at snevejr og isvintre ligger i kortene i fremtiden her på den nordlige halvkugle - men der sker ikke en pind.

Vores transportminister har også mere travlt med at brokke sig over hvad han mener der ikke fungerer frem for at kigge ud af ministervinduet, og anskue virkeligheden fra dens meget kolde vinkel. Intet siver ind hos ham, og det er tydeligt for enhver, at begge ministre ikke rigtig har forstået begrebet "tværfagligt" samarbejde. De praktiserer det i hvert fald ikke.

Der er BRUG for en effektiv snerydnings-strategi, og politikerne vil tydeligvis ikke tage kampen op. Der er BRUG for effektiv snerydning på solskinsøen, Bornholm, som er låst helt af for omverdenen på grund af meterhøje snedriver.

Det eneste vores fantasi tydeligvis strækker sig til er et nødcenter i Rønne, og mulig udkastning af hjælpepakker over området... Det skal fedt hjælpe når selv en helikopter med et par journalister, ifølge TV2 News i dag, ikke kunne lette. Så skal der nok komme masser af hjælp - og hvis det mislykkes, så er der næppe ret mange som brokker sig højlydt nok til at regeringen tager det alvorligt.

Når vi bygger nye veje bør vi sætte varme i asfalten med solfangere som bare kan give de 5-10 grader som skal til for at give frostfrie veje. Det ville være et LILLE skridt i den rigtige retning - og ville endda gøre brug af vedvarende energi.

Der burde ligeledes aftales nogle rammer hvorunder de talrige arbejdsløse kunne gøre gavn med en traktor til snerydning frem for meningsløse aktiveringsprojekter, som de facto ikke kan gøre spor forskel i en tid hvor storkoncerner fyrer folk.

Lyt dog til virkeligheden, kære politikere, så vi kan få nogle håndfaste beviser for handlekraftig ledelse frem for talrige rapporter og memoer, som alene har til formål at bortforklare hvorfor der ikke sker en sk*d...

Godt nytår til alle. Må 2011 blive bedre end 2010 for alle. :-)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja! Men husk dog, at alle belæste kloge hoveder har sagt, at sne- og isvintre i Danmark er en saga blot.
Isbryderne skulle forlængst have været sat på pension.

Dette er en lektion i, at man ikke skal tro på alle de, som selv udnævner sig til sandhedsprofeter.

falkeøje

Henrik V Blunck sagde ...

Falkeøje - du har ret med hensyn til isbryderne.

Men når det gælder vejsalt, snerydning generelt og snerydning på Bornholm tror jeg ikke helt folk vil give dig ret.

Tankevækkende i øvrigt at der lige har været en MF'er fra Dansk Folkeparti, som også har påpeget nødvendigheden af en effektiv strategi. Så selv politiske "modstandere" kan også sige noget fornuftigt.

Tak for din kommentar, og Godt nytår. :-)