fredag den 25. februar 2011

Vil vi finde os i løndumping?

Hvis du læser artiklen "Vognmand får mikrostraf for løndumping" (kilde: 3F), så vil du kunne læse hvordan Contrans, Aremi og Kolding Transport (firmaer under samme "paraply") har ansat udenlandske chauffører for at slippe billigere om lønudgiften.

Faktum er at disse transportfirmaer i forvejen følger almindelige priser når de skal byde ind på transportopgaver, men så altså sparer på kvaliteten af transporten ved at ansætte folk til underbetaling - altsammen for at øge resultatet på bunlinjen...

Værst af alt er, at vognmandskurser, chaufføruddannelser mv netop blev højnet i et forsøg på at skabe bedre vaner på vejene. Det gælder både økonomisk kørsel (der sparer brændstof og CO2, men også køre- og hviletidsregler, transportregler, farligt gods nv.

Når vi så bagefter ser, at Trafikstyrelsen ser gennem fingrene med disse principper og idømmer en mikrostraf, så ophører al sund fornuft. Det er til stor fare for sikkerheden her i landet at vi mindsker kravene ud fra påståede EU-regler og andre dumme undskyldninger der bruges i et forsøg på at bruge løndumping til at øge sit driftsresultat.

Mit bedste råd er derfor: husk den slags sager den dag vi skal ind i stemmelokalet. Vi har brug for bedre regler på området, og vi bør ikke tolerere den slags adfærd.

Ingen kommentarer: