mandag den 7. marts 2011

Er Birthe Rønn Hornbech-sagen dråben?

Det er tilladt at undre sig i denne tid. De fleste har for længst hørt rygtet om DGI-byen der er lejet af Venstre 12. april. Alle har også undret sig over den lange snor integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har fået i en sag som bestemt ikke pynter på vores renommé. Ligeledes har de fleste nok lugtet lunten.

Hvad venter statsministeren på?

Chancen for at vise sig som en statsleder? Muligheden for at lade andre være "årsagen" til at der udskrives et lynvalg?

Er det mon derfor Jens Rohde lige har smidt en kontroversiel video på Facebook? Skal der køres amerikansk valgkamp med forsøget på karaktermord frem for at diskutere de politiske realiteter?

Det bliver spændende at se statsministerens pressemøde. Der er noget der dufter af et lynhurtigt forårsvalg. Slet ikke så tosset en udsigt. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Det blev ikke dråben der fik glasset til at flyde over, men jeg fik nu alligevel lyst til at sende en kommentar til BT i anledning af Birthe Rønns afgang som minister:

Tigeren der blev tam - og endte med skam

Birthe Rønn Hornbech var i sin tid en politiker som alle, uanset partifarve, havde respekt for. Hendes standpunkter bundede i sundt ræsonement med solidt juridisk fundament som objektiv rettesnor for holdningerne - uanset hvor populære de var på Christiansborg, hvor ordet "partidisciplin" normalt fordrede en vis evne til at rette ind.
Birthe endte til gengæld med at blive sat på plads i det vanvittigt svære ministersæde - omend det må erkendes, at der skulle en politiker med hendes pondus til at give Pia den fornødne styrke i ministeriet til at denne kunne fortsætte sin støtte til regeringen. På et tidspunkt tog den nye disciplin åbenbart over der hvor fornuften for længst ville have fået hende til at melde "hus forbi" hvis hun havde bevaret sit gamle jægerinstinkt.
Tigeren blev tam - og endte med skam.