søndag den 25. november 2012

Forsvaret og kasernelukninger

Her i aftes var det meget interessant at høre hvordan Viborg var kommet videre efter Viborg kaserne lukkede i 2001. Nu havde jeg selv fornøjelsen at gæste Viborg kaserne som del af Sanitetskompagniet i Farum da jeg i sin tid var i Dronningens klæder, så det var såmænd et ganske naturskønt område.

Men Viborg kommune faldt ikke for den defaitiske tankegang at give op. De etablerede et nyt rådhus på området, og fik et kulturhus og en multimedie-skole op at stå. De etablerede 1100 nye arbejdspladser i stedet for at give op på forhånd.

Forsvaret SKAL slankes. Det er alle enige om, for at give plads til en bedre indsats og træning af aktivt personel, også til internationale opgaver.

Det vil koste en eller flere kaserner, uanset hvilken model der vælges. Sådan er det at være del af et forsvar i forandring. Alle vidste forsvarets nye chef ville introducere nye tider.

Pengekassen er ikke længere så stor som i "de gode gamle dage", og det må vi alle forholde os til - både på godt og ondt.

Med Viborg i tankerne var det måske mere indlysende om de forskellige MF'ere med hver sin lokalpatriotiske tilgang gik ind i en mere kreativ og konstruktiv tænkning om hvordan DERES lokale kaserneområder kunne gennemgå en lignende udvikling som den der blev vist fra Viborg siden 2001...

Dét ville være en ny måde at tænke på, og det ville være yderst velkomment i stedet for at diskutere alting ud fra det Korsbæk-mindset der helst vil bevare status quo frem for at tillade, at udviklingen også kommer til at gavne det SAMLEDE forsvar frem for alene at fokusere på én lokal kaserne som om dén var vigtigere end alle andre.

God søndag til alle. :-)

Ingen kommentarer: