mandag den 24. december 2012

Statsministeren fortryder intet!

Det er et meget lidet charmerende billede der tegner sig af vores statsminister, for hun fortryder intet...

Man kunne vel sagtens tillade sig, at spørge om hun har lært noget af året, der er ved at være gået. For jeg tvivler stærkt på hun overhovedet er i nærkontakt med de mennesker lovene omhandler. Faktisk vil jeg gå så langt så jeg vil påstå, at hun endda isolerer sig fra omverdenen.

I hvert fald står det klart, at er man ikke MED hende, så er man IMOD hende. Så langt har hun drevet partiet, og inderkredsen får lov til at tale mens alt andet er uønsket feedback.

Jeg vil undlade at komme med psykologiske vurderinger af den adfærd, for jeg er ikke uddannet til det. Men rent lægmands-snak må jeg sige det ligner en sørgelig afart af virkelighedsfornægtelse.

Det mest brugte mantra i 2012 har været "den tidligere regerings skyld" indtil det gik op for dem, at de nu havde haft magten i over et år. Det motto var ved at være en smule tyndslidt.

Vil man tage ansvar for en nation må man også stå på mål for de handlinger der er foretaget, og regeringen kan i allerhøjeste grad takke en svag opposition for, at de har fået hjælp i tider hvor de stod i vand til næsen.

Venstre har så endda høstet fremgang på hjælpen, og alligevel står vi danskere tilbage med en fornemmelse af, at talenterne er blevet brugt meget anderledes end vi forventede de ville blive da vi gik til stemmeurnerne. Snakken om brede forlig er blevet en sovepude for lilla politik, og det bliver IKKE sjovt at være kampagneleder for næste valgkamp for partierne S og SF. De Radikale har jo gjort som de lovede. De havde bukserne på helt fra starten af, og det skyldes kun drømmen om statsministerposten og bevarelsen af formandskabet af Socialdemokraterne, at Helle Thorning-Schmidt ikke sagde fra allerede da det var åbenbart for enhver at en ny regeringspolitik der overholdt løfterne før valget var umulig at gennemføre under det flertal der var tilgængeligt.

Havde hun haft modet til at sige "nej tak" til den lunkne kop kaffe havde hun måske ikke været formand i dag. Men så havde Socialdemokraterne i det mindste haft troværdigheden i behold.

Men Helle fortryder intet, og det kan vi andre så tænke lidt over. Det fortæller jo en del...

Fortsat god jul, og Godt nytår

Ingen kommentarer: