tirsdag den 22. januar 2013

Danske Banks gebyrer

Det er ret tankevækkende, at Danske Bank vil indføre et gebyr for at have en konto hos dem. Såkaldt 'små kunder' skal nu til at betale for den service, eller mangel på samme, der leveres af banken.

Efter det har fået en del til at skifte bank, er der nu kommet en udmelding fra regeringen om, at hvis de ikke selv er parate til at fjerne gebyret, vil man lovgive om gebyret.

Dette har så fået hr. Howitz op af stolen, og her til morgen siger han til TV2, at bankerne ledes af bankerne selv.

Det er jo fair nok.

Så vil jeg, ligesom Lars Løkke Rasmussen i sin tid sagde om kommunernes økonomi og selvstyre, mene, at bankerne da så heller ikke skulle have haft de bankpakker de gerne tog imod. Over en bred kam var der jo en del banker som fik lån de ellers slet ikke kunne få.

Så hvis Finansråd og mange andre nu skal bruge Venstre som løftestang til at gennemføre vanvittige gebyrer, så synes jeg da bestemt regeringen skulle mande sig op, og gennemføre et lovindgreb.

Det er på tide at der vises, at folks ret til en gratis bankkonto faktisk er fair og fornuftig. Det kan ikke være rigtigt, at ledende medarbejdere - meget nær grænsen for selve bankpakkerne, gennemfører lønstigninger for ledelserne mens man beder den almene befolkning være løntilbageholdende, og så bagefter vil have frihed til at sende regninger til samfundets svageste altimens man så bagefter forventer at rettigheder ikke medfører pligter.

Det er dejligt at se regeringen begynder at vise tænder. Det er også på høje tid. :-)

Ingen kommentarer: