fredag den 29. marts 2013

Folkeskolereform og den kommende lockout

Vi er nødt til at erkende virkeligheden. Den trænger sig voldsomt på, for noget der har været tydeligt for alle forældre er ved at komme op til overfladen. Kvalifikationerne hos lærerne er stagneret - generelt betragtet. Det KAN vi ikke leve med i et samfund hvor vi praler med hvor dygtige vi er.

Engang imellem må hellige køer ofres når den nødvendige debat skal tages.

Alle der ser beskeder via skolernes intranet eller sedler de får med hjem fra lærerne er fyldt med stavefejl. Ikke bare en enkelt - tilgivelig - trykfejl. Deciderede stavefejl. Ganske som vi ser det i skrivelser hvor afsenderen ikke engang har gidet gennemlæse sin tekst bare en enkelt gang.

De grundlæggende kvalifikationer er IKKE på plads for alt for mange folkeskolelærere. Det blev jo også afsløret for nylig da man konstaterede at en stor del af lærerne ikke ville kunne bestå den nye prøve for at få ADGANG til seminarierne her i landet.

Vi kunne jo forsøge os med kommentaren: "Det må være en fejl."

Men tror vi selv på denne forklaring?

Vi må forvente at lærerne gør op med deres problemer internt og finder et ståsted hvor der gives fra begge sider så konflikten kan afværges. For forældrene betyder det ændrede arbejdsmønster en del. Det er ikke alle der kan få fri fra arbejde til at passe et skole-hjem møde. Det må også kunne planlægges bedre, så der tages hensyn til den store sammenhæng i samfundet.

Når lektiehjælp er sparet væk i SFO'er er der intet at sige til, at mange forældre fravælger den stadigt dyre SFO til fordel for andre ordninger. Kvalifikationerne skal i centrum igen, og så må parterne se at finde fælles grund til en aftale. Det med at hver står i sin side af skalaen og peger fingre ad hinanden virker lidt for børnehaveagtigt...

God Påske til alle. :-)

Ingen kommentarer: