tirsdag den 9. april 2013

Den hævede kriminelle lavalder

Knap er blækket blevet tørt på den hævede kriminelle lavalder, som under den nye regering, er tilbage på 15 før man igen kan læse om unge mennesker der nu begår kriminalitet ustraffet. Præcis som jeg på den private blog beskrev det interessante program Vilde piger på TV2, så er det tankevækkende, at landets justitsminister, socialdemokraten Morten Bødskov, taler om alternative strategier og øget indsats, men at effekten er den præcis modsatte af det ønskede.

Der står, som bekendt "Med Lov Skal Land Bygges" foran byretsbygningen i København, men for visse personer er det FØRST når straffen udmøntes, at det går op for dem, at det er ALVOR. Vi kunne alle ønske det forholdt sig anderledes. Vi kunne drømme om en utopi hvor et 'fy-fy' hjalp. Det gør det hos unge som har fået en fornuftig opdragelse hvor de har fået at vide hvad konsekvensen er ved ulovligheder. Det gør det når forklaringerne er klare og ærlige. Når forældrene blandt andet også bakker op om de sanktioner skolen indfører - frem for direkte at modarbejde pædagogernes forsøg på at korrigere en dårlig adfærd.

Alle taler mobning, og alle taler om at inddrage børnene i beslutningerne, men det nytter ganske enkelt ikke noget hvis samfundet gradvist omdannes til ligegyldighed over for den dårlige adfærd. Vi MÅ og SKAL åbenbart have en lavere kriminel lavalder for at modvirke den tendens som også VKO advarede imod.

Jeg ville ønske det forholdt sig anderledes. Jeg ville ønske andre forældre var mindst lige så pro-aktive i forhold til at lære sine børn gode manerer. Men samtidig må jeg blankt erkende, at der åbenbart ER forældre som gerne bringer børn til verden, men som senere i livet svigter den adfærdskorrigerende del af opdragelsen. Hvis de gad BRUGE TID sammen med deres unger frem for at 'købe' dem med en ny Playstation eller Xbox, kunne sagerne undgås, og vi kunne spare rigtig mange penge på den udøvende og dømmende magt (politiet og domstolene).

Vi hører alle om hvordan vi betaler det over skatten. Men hvad værre er, er faktisk at de eneste som får gavn af denne manglende opdragelse også er advokaterne, for de har jo en naturlig interesse i flere klienter. Flere juridiske spidsfindigheder, så de kan forsvare deres klienter med yderligere udgifter for politiet til følge, fordi efterforskningen skal være endnu grundigere før man vover gå i retten.

Faste læsere vil erindre jeg tidligere har beskrevet den harme jeg oplevede da jeg for en del år siden fik stjålet vores Toyota Corolla DX Sedan. En ung mand fra Vemmelev nåede efter vores bil blev stjålet at blive involveret i en snes andre kriminelle forhold før anklageren i Slagelse måtte fortælle sine kolleger, at denne person SKULLE tilbageholdes næste gang, for SÅ skulle han foran en dommer. 'Løsladt efter endt afhøring' ender således i yderligere kriminalitet når tykhovedede personer ikke forstår alvoren første gang!

Der må konsekvens til når nogle personer ikke forstår en henstilling, og at det derved også rammer hårdere i en tidligere alder må være en del af prisen vi må betale for det SVIGT vi oplever. Så er det på tide, at alle tager det fornødne ansvar ved at opdrage deres børn ordentligt og fornuftigt så vi undgår den slags sager. Men retsfølelsen forsvinder når der igen kan spekuleres i den kriminelle lavalder ved at lade unge mennesker begå kriminalitet, og det er med til at styrke bandernes indflydelse - hvilket BURDE være tydeligt for enhver...

Ingen kommentarer: