mandag den 14. april 2014

Strategien ved et kommende valg

Strategien ved et kommende valg bliver unægteligt noget speciel. Oppositionen kan dårligt kalde regeringen uansvarlig, for den har nærmest vedtaget dens politik, og regeringen vil have noget svært ved at sælge et projekt på ny når de rent faktisk ændrede 95% af forudsætningerne efter seneste valg i september 2011.

Jeg er i hvert fald glad for, at det ikke er mig der skal stå for ideudviklingen op til det kommende valg, for det bliver en ganske svær opgave.

Man kan selvfølgelig altid konkurrere på det at være såkaldt "ansvarlig", men det sælger ikke ret mange billetter, og i særdeleshed ikke i en tid hvor alle ved, at jobs ikke hænger på træerne. Slet ikke i en tid hvor mange reformordninger først skal nå at fase ind for, at vi ser den fulde effekt.

Så strategien ved et kommende valg bliver spændende. Det at Møger skal i tænkeboks er i hvert fald stensikkert. Der skal udtænkes noget helt specielt hvis regeringen vil genvinde magten efter næste valg.

Tidligere havde de borgerlige eneret på at være ansvarlige, og de røde blev anset for at være det modsatte. Dét billede har rykket sig en del i befolkningens bevidsthed. Mange er sikkert begyndt at mene, at hvis de alligevel får borgerlig politik kan de lige så godt stemme blåt... :-)

Ingen kommentarer: