tirsdag den 9. september 2014

Man kan ikke stramme sig til alt!

Det er ret beskæmmende at høre borgerlige politikere, som nu føler sig højt hævet over loven. De siger - for åben skærm - at hvis loven ikke giver mulighed for en stramning, så er de parate til at stramme loven.

Det burde få enhver der har et perifert kendskab til jura til at føle en stor skræk, for her er virkelig tale om, at demokratiets spilleregler er sat ud af kraft. Vi har politikere som ikke forstår magtens tredeling, men er parate til hvad som helst, når bare DERES mål kan nås.

At det handler om Syrien-krigere gør det ikke spor mere legitimt. Vi har allerede givet køb på de demokratiske rettigheder i den lov der populært kaldes 'terrorloven' - en lov vi kan forvente kun kan strammes, for ønsker USA en dag at kende vores seksualitet eller vores vaner i forhold til mad, så skal det stensikkert også med. :-)

What Obama - or Bush - wants, he'll get!!

Det har været mottoet de seneste mange år, og det er på høje tid, at der er nogen der råber politikerne op. Det er godt at stramme bækkenbundsmuskler efter en fødsel, men at stramme lovgivningen alene fordi det er populært, det er altså et skråplan. Sørgeligt at vi er ved at udvikle os i en mindst lige så slem retning som de ideologier vi siger vi gerne vil til livs. Hvis ikke vi passer på, ender det i et diktatur.

Ingen kommentarer: