fredag den 11. september 2015

Den indre svinehund er sluppet løs...

Da jeg i slutningen af august skrev artiklen "Skal ytringsfrihed ikke gælde for muslimer?" kunne ingen forudse, at vi kort tid efter skulle opleve, at den indre svinehund blev sluppet løs ifm begivenhederne ved den danske grænse.

Det synes som om danskerne på mange måder er mest fornærmede over, at flygtningene giver klart udtryk for, at de hellere vil til Sverige - og samtidig, er der så mange, der henfalder til en retorik, som er til at brække sig over.

Ja, det mener jeg!

Hvor er det dog skræmmende, at folk jeg traditionelt har opfattet som normalt begavede og humanistisk indstillede mennesker, henfalder til den slags. Jeg gider ikke pakke det ind. Det er så usselt, når man tager i betragtning hvor stor velstand vi alle nyder, at man så skal opleve, at folk som selv har levet af offentlig forsørgelse, begynder at svine andre. De er ikke spor bedre, men føler sig tydeligvis højt hævet over andre.

Det er godt nok dobbeltmoral der vil noget!!!

Hvad er det lige, der er gået galt med folks opdragelse? Hvor er 'danskheden' i at ville konkurrere om at være mest barske i forhold til emnet?

Hvorfor ikke vende det hele om, og begynde at tænke over den måde de vestlige lande håndterer invasionerne i lande, som i forvejen er ramt af flere udfordringer? Hvorfor skal det hele kun behandles på overfladen, når enhver med blot en smule fornemmelser for udenrigspolitik for længst kunne have forudset, at der VAR nogle ting der skulle på plads før vi henfaldt til at understøtte USA som verdens politimand?

Se, det er spørgsmål som begynder at kradse lidt i den overflade som udgør en del af problemerne. Det er HÉR vi skal finde løsninger, hvis vi skal forbi overskrifterne i aviser og på tv.

God weekend i nær og fjern :-)

Ingen kommentarer: