tirsdag den 4. april 2017

Når en minister erkender at have løjet

Billedkilde: Wikipedia
Uanset om man kalder det "tilbageholdt oplysninger" eller "overset at forligskredsen ønskede alle oplysninger" eller hvad som helst andet, så står en ting lysende klart for alle: Esben Lunde Larsen har løjet for Folketinget.


Der findes kun ét svar på den slags: ministeren må forlade posten.

Når man er universitetsuddannet må det stå ret klart, at sandheden ikke kan blandes med løgn. Ganske som olie ikke lader sig blande med vand, så er det to fuldkommen uforenelige størrelser.

Det er på tide at få ryddet op i den slags vanvid. Vi kan ikke leve med en minister, som ikke forstår at håndtere sine opgaver, og dansen om den varme grød er en ret grim dans når man tænker over hvad det ville betyde for det politiske arbejde, hvis man forbigik dette uden konsekvenser.

Man forstår således godt hvorfor partierne er vrede. Esben Lunde Larsen blev forflyttet dengang hans afhandling blev diskuteret, fordi han som daværende uddannelses- og forskningsminister risikerede, at en plet på sin uddannelsesbaggrund kunne gøre ham til en byrde for regeringen.

Signalerne var ikke til at tage fejl af. Selvom han senere - underligt nok - blev renset for påstanden om videnskabelig uredelighed, så vidste han hvad konsekvensen kunne blive. Når han så alligevel håndterer dette så lamentabelt, så er der kun én ting at gøre.

Selvom statsministeren nok helst så sagen forsvandt, så kan Dansk Folkeparti ikke undgå, at det også vil plette dem hvis de forsøger at feje denne sag ind under gulvtæppet. Ministeren vil næppe selv gå før Dansk Folkeparti afholder sit gruppemøde, men det kunne ellers være en fornuftig beslutning.

Skafottet er klart. Nu er det op til Folketinget om de kan leve med en minister, som - for at sige det meget pænt - har et anstrengt forhold til kritisk og undersøgende journalistik.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Nu er der kommet en pressemeddelelse hvor ministeren undskylder:
http://mfvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/jeg-vil-gerne-give-folketinget-en-undskyldning/